Το CVVD εξοπλίζεται με έναν οδοντωτό κανόνα που μετατοπίσει το κέντρο του εκκεντροφόρου δημιουργώντας κατά κάποιον τρόπο ένα νέο προφίλ έκκεντρου εισαγωγής που είτε επιμηκύνει το βύθισμα, είτε συντομεύει την επικάλυψη της βαλβίδας.

Πώς λειτουργεί ο μεταβλητός χρονισμός CVVD;

61.353 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχοντας πλέον τον απόλυτο έλεγχο της κίνησης των βαλβίδων, ο κινητήρας προσαρμόζεται με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στον τρόπο οδήγησης. Σε συνθήκες χαμηλού φορτίου και μειωμένων στροφών λειτουργίας, οι βαλβίδες ανοίγουν στη φάση της εισαγωγής και παραμένουν ανοιχτές μέχρι το έμβολο να διανύσει τη μισή διαδρομή στη φάση της συμπίεσης. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η αντίσταση που δέχεται το πιστόνι κατευθυνόμενο προς το ¶νω Νεκρό Σημείο, με θετικές συνέπειες για την οικονομία καυσίμου.

Από την άλλη πλευρά, όταν ο κινητήρας λειτουργεί σε υψηλές στροφές, οι βαλβίδες εισαγωγής κλείνουν ακαριαία μετά την ολοκλήρωση της φάσης εισαγωγής. Έτσι, κατά τη συμπίεση του μείγματος μεγιστοποιείται ο όγκος του εισερχόμενου αέρα στον θάλαμο καύσης και αυξάνεται η αποδοτικότητα του κινητήρα. Σύμφωνα με τη Hyundai, στην πρώτη περίπτωση παρατηρείται μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 5%, στη δεύτερη περίπτωση αύξηση της απόδοσης κατά 4%, ενώ συνολικά η τεχνολογία CVVD ελαττώνει τις εκπομπές ρύπων κατά 12%.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

PEIRAIOS LEASING
OPEL