Η Skoda θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την πρώτη plug-in υβριδική έκδοση της Octavia RS.

Τελικό teaser της Octavia RS iV (+vid)

2.721 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2020)

Η Skoda θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την πρώτη plug-in υβριδική έκδοση της Octavia RS και σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό βίντεο της επονομαζόμενης Octavia RS iV μαζί με επιπλέον πληροφορίες.


Η νέα Octavia RS iV που θα δούμε επίσημα σε λίγες ημέρες θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο που θα ενσωματωθεί στην οικογένεια RS της τσεχικής μάρκας και θα έχει στη φαρέτρα του ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης. Αυτό θα αποτελείται από τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων του VW Group σε συνεργασία με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Όπως στο VW Golf GTE και το CUPRA Leon PHEV, έτσι και η Octavia RS iV θα έχει την ισχύ 245 ίππων και 400 Nm ροπής!
 
Μία μικρή διαφοροποίηση θα υπάρχει στην ηλεκτρική αυτονομία κίνησης, καθώς η Octavia RS iV θα μπορεί να διανύσει αποκλειστικά με ρεύμα 55 χιλιόμετρα, ενώ τα VW Golf GTE και CUPRA Leon PHEV μπορούν να ταξιδεύουν μέχρι και 60 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την εξήγηση που δίνει η Skoda, αυτή η διαφορά έγκειται στο μεγαλύτερο βάρος του δικού της μοντέλου, αφού η Octavia είναι μεγαλύτερη από το Golf και το Leon.
 
Η έκδοση RS iV δεν θα είναι η μόνη που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, καθώς η Skoda φέρνει επίσης μια μικρότερη plug-in υβριδική παραλλαγή (iV) με τον ίδιο 1,4 TSI κινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ, αλλά αυτή έχει την ισχύ 204 ίππων και 350 Nm ροπής.
 
Για αυτούς που ενδιαφέρονται να μάθουν για τη συμβατική Octavia RS. Η εμφάνισή του μοντέλο θα γίνει κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο έτος και θα εξοπλίζεται τόσο με τον 2λιτρο TSI, όσο και με τον ίδιας χωρητικότητας TDI.     

Toyota
test center