Τo 1993 έκανε την πρώτη του εμφάνισή 12 χρόνια μετά ήρθε η επόμενη γενιά Punto, με πολλές αλλαγές και νέα σχεδίαση.

Τέλος εποχής για το Fiat Punto

13.017 Επισκέψεις στο άρθρο (10/8/2018)

Τέλος εποχής για ένα από τα πιο αγαπητά μοντέλα της Fiat, καθώς σταμάτησε η παραγωγή του και δεν υπάρχει για την ώρα κάποιος αντικαταστάτης.

25 χρόνια μετά το πρώτο Punto και 13 μετά το πρώτο Grande Punto, κλείνει ο κύκλος ενός από τα σημαντικότερα ιταλικά μοντέλα των τελευταίων 30 ετών. Μετά από περισσότερα από 9 εκατομμύρια μονάδες, σταμάτησε η παραγωγή του μοντέλου από το εργοστάσιο της Fiat στο Melfi.

Τo 1993 έκανε την εμφάνισή του ένα νέο μοντέλο που θα ήταν ο αντικαταστάτης του Fiat Uno, το όνομα αυτού Punto. 12 χρόνια μετά ήρθε η επόμενη γενιά Punto, με πολλές αλλαγές και νέα σχεδίαση. Το όνομα αυτού Grande Punto.
 

Πρόκειται για την γενιά που κατασκευαζόταν μέχρι και σήμερα, η οποία δέχθηκε 2 facelift, ένα το 2009 με την ονομασία Punto Evo και την τελευταία το 2012, με την Fiat να επιστρέφει στο αρχικό όνομα «Punto».

Με την λήξη παραγωγής του Punto, η Fiat δεν θα έχει μοντέλο στην κατηγορία των μικρών, ενώ μένει μόνο με το Tipo στα μικρομεσαία και τις διαφορετικές εκδόσεις του Fiat 500.

LEASING APRILIOS
skoda