Τέλος οι πρίζες! Ασύρματη φόρτιση για 80% μπαταρία σε 10 λεπτά
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τέλος οι πρίζες! Ασύρματη φόρτιση για 80% μπαταρία σε 10 λεπτά

4.271 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2021)

Τέλος στις πρίζες! Τριμερής συνεργασία για την ανάπτυξη ασύρματης φόρτισης για τα αυτοκίνητα. Σε 10 λεπτά θα φορτίζει έως 80%, απλά παρκάροντας πάνω από τον φορτιστή.

Το κέντρο εξέλιξης της Volkswagen Group στην Αμερική, προχωράει στην συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Tennessee και το Oak Ridge National Laboratory (ORNL), ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά εργαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Μαζί έχουν στόχο την ανακάλυψη καινοτομιών στην τεχνολογία ανακυκλώσιμων υλικών και στην φόρτιση των μπαταριών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σε 10 λεπτά έχεις 80% μπαταρία, ασύρματα

Το ORNL έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο για την εξέλιξη ενός συστήματος ασύρματης φόρτισης που χρησιμοποιεί τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Με βάση αυτό το project, η γερμανική εταιρία δουλεύει πάνω σε μία Porsche Taycan, με τις πρώτες δοκιμές να έχουν 98% επιτυχία, όπως δηλώνει. Η ομάδα μηχανικών έχει πραγματοποιήσει δοκιμές φόρτισης από 6,6kW έως 120kW, ενώ στόχος είναι το ταβάνι των 300kW, που θα επιτρέπει στην Taycan να φορτίζει μέχρι το 80% σε μόλις 10 λεπτά.

Η έρευνα δεν σταματάει μόνο στην ασύρματη φόρτιση

Η επιστημονική ομάδα του εργαστηρίου δηλώνει αρκετά ενθουσιασμένη για την συνεργασία της με την Volkswagen και πιστεύει ότι, θα φέρει την ανατροπή στην τεχνολογία φόρτισης ηλεκτροκίνητων. Βέβαια, η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την έρευνα και σε άλλους τομείς, όπως την σύνθεση από οικολογικά υλικά για διάφορα μέρη του αμαξώματος ή ακόμα και την ανακύκλωση υλικών που παλαιοτέρα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα βιώσιμο μέλλον

Ο διευθυντής του τμήματος εξέλιξης του Volkswagen Group, Nikolai Ardey, υπογραμμίζει πως ο γερμανικός κολοσσός οραματίζεται ένα πιο βιώσιμο μέλλον και για να το επιτύχει αυτό, συνεργάζεται μόνο με τους κορυφαίους της επιστημονικής κοινότητας. Το να δουλεύεις με ερευνητικές ομάδες όπως της Oak Ridge National Laboratory ή του Πανεπιστημίου του Tennessee, ανεβάζει το επίπεδο της γνώσης με αποτέλεσμα να δούμε περισσότερες καινοτομίες για το γερμανικό Group.


Η Volkswagen υπόσχεται 80% μπαταρία σε 10 λεπτά, ασύρματα!
- Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Tennessee και με ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά εργαστήρια της Αμερικής, για την υλοποίηση του project
- Η έρευνα έχει στόχο και την δημιουργία μερών του αμαξώματος από οικολογικά καθώς και την ανακύκλωση πιο σύνθετων υλικών
- Ίσως στο μέλλον δούμε περισσότερες καινοτομίες από το Volkswagen Group
Με ασύρματη φόρτιση σε 10 λεπτά, τι άλλο να περιμένουμε από το μέλλον της ηλεκτροκίνησης;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
4green