Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια στη Μαλαισία! Εδώ τι γίνεται;

Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια στη Μαλαισία! Εδώ τι γίνεται;

3.272 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2021)

Απαγορεύτηκαν τα ηλεκτρικά πατίνια στους δρόμους της Μαλαισίας, μετά από απόφαση των αστυνομικών αρχών. Οι πολίτες έκαναν παράπονα για τον τρόπο που κυκλοφορούν οι χρήστες τους. Πρόστιμο 62 ευρώ στην 1η παράβαση, 200 ευρώ ή 3 μήνες φυλακή την επόμενη φορά.

Απαγορεύονται σε όλους τους δημόσιους δρόμους

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν γίνει της μόδας σε σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη, αποτελώντας ένα εύχρηστο, οικονομικό στη χρήση μέσο μετακίνησης εντός των αστικών κέντρων. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα θεωρούν πρόβλημα για την κυκλοφορία, καθώς στις περισσότερες πόλεις δεν υπάρχουν σαφείς κανονισμοί για την χρήση τους. Μία από τις πρώτες πόλεις που αποφάσισαν να ρίξουν «μαύρο» στα ηλεκτρικά πατίνια είναι η Μαλαισία, εκεί όπου οι αστυνομικές αρχές αποφάσισαν να εκδώσουν αυστηρή ανακοίνωση προς τους αναβάτες ηλεκτρικών πατινιών, να μην τα χρησιμοποιούν σε δημόσιους δρόμους.
 

Παράπονα για τους αναβάτες & τον τρόπο οδήγησης

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Τροχαίας Μαλαισίας, Datuk Mat Kasim Karim, οι Αρχές έχουν λάβει πολλά παράπονα σχετικά με την χρήση των e-scooters μέσα στα αστικά κέντρα, αλλά και τα περίχωρα, από τους πολίτες. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, καθώς λέγεται πως αρκετοί αναβάτες πατινιών κάνουν ότι τους καπνίσει, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου με αποτέλεσμα να γίνονται ατυχήματα.
 

Επιτρέπονται σε εμπορικά κέντρα, πεζόδρομους & σε μέρη με ειδική σήμανση

Η νεότερη ανακοίνωση της Τροχαίας στη Μαλαισία αναφέρει ότι η χρήση ηλεκτρικού πατινιού επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στα μέρη όπου υπάρχει σχετική, ειδική σήμανση. Δηλαδή, σε παιδικές χαρές, σε πεζόδρομους και γύρω από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Κουάλα Λουμπούρ. Από την άλλη, απαγορεύονται κατηγορηματικά σε όλους τους δημόσιους δρόμους, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Kasim μπορεί να φέρουν τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου σε δύσκολη θέση και να βάλουν τον αναβάτη σε κίνδυνο καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εμπλοκής του σε ατύχημα, όντας μάλιστα πιο ευάλωτος σε τραυματισμούς.
 

Πρόστιμο 62 ευρώ την 1η φορά, 200 ευρώ ή 3 μήνες φυλακή την επόμενη

Τσουχτερά πρόστιμα για την παραβίαση του κανονισμού ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας της Μαλαισίας, με τους παραβάτες να καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο 300 Ringgit (σ.σ. το νόμισμα της Μαλαισίας), ήτοι περίπου 62 ευρώ, για την πρώτη φορά. Από εκεί και έπειτα, το πρόστιμο σκαρφαλώνει στα 1.000 Ringgit, δηλαδή λίγο πάνω από τα 200 ευρώ, ή 3 μήνες φυλάκισης. Βέβαια, ο Kasim είπε πως, στην αρχή, η στάση της αστυνομίας θα είναι περισσότερο συμβουλευτική ώστε να εκπαιδευτούν οι αναβάτες τω e-scooter για τους κινδύνους που ελοχεύουν, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει η βεβαίωση των παραβάσεων.

Κλείνοντας, βρίσκεις λογικό αυτό το μέτρο της μαλαισιανής αστυνομίας; Θέλεις να εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα ή πιστεύεις ότι τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν και πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto