Στην εικόνα βλέπετε μοντέλα της Mercedes-Benz Black Series.

Τέλος τα μαύρα Ι.Χ στο Τουρκμενιστάν!!!

3.221 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2018)

Σε ένα πρωτόγνωρο μέτρο προχώρησε ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν, ο οποίος απαγόρευσε στα αυτοκίνητα που είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα να κυκλοφορούν εντός της πρωτεύουσας!!!

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο είναι όμως αληθινό, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Τουρκμενιστάν και αναδημοσιεύουν τα διεθνή μέσα, όσοι πολίτες έχουν μαύρου χρώματος αυτοκίνητο απαγορεύεται πλέον να κινούνται εντός της πρωτεύουσας Ashgabat, ύστερα από απόφαση του προέδρου της χώρας.
 
Μάλιστα αυτό το μέτρο έρχεται σε συνέχεια ενός άλλου που ισχύει στη συγκεκριμένη χώρα από το 2015 και απαγορεύει την εισαγωγή μαύρων αυτοκινήτων στη χώρα.
Σύμφωνα με τα μέσα της χώρας κάποιοι πολίτες του Ashgabat είδαν μια ημέρα τα μαύρα αυτοκίνητά τους να λείπουν και λίγο αργότερα κατέστη σαφές ότι τα οχήματα έχουν ρυμουλκηθεί σε χώρο στάθμευσης. Όταν πήγαν στο συγκεκριμένο χώρο για να τα παραλάβουν έπρεπε πρώτα να υπογράψουν ένα έγγραφο, το οποίο τους υποχρέωνε να βάψουν τα οχήματα τους σε παρόμοια χρώματα, αλλά όχι μαύρα, πριν αυτά επιστρέψουν στο δρόμο.
 
Μάλιστα αυτή η εντολή από την κυβέρνηση αύξησε αμέσως τις τιμές των τοπικών καταστημάτων αυτοκινήτων, κάτι το οποίο ανέφερε σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος λέγοντας: «Όταν ήρθα στο κατάστημα αυτοκινήτων, μου είπαν ότι το βάψιμο θα κοστίσει 7.000 μανάτ (1.674 ευρώ περίπου), αλλά ότι σε μια εβδομάδα η τιμή θα ανέλθει σε 11.000 μανάτ (2.632 ευρώ περίπου). Ο μισθός μου είναι 1.000 μανάτ (239 ευρώ περίπου) , οπότε ακόμα κι αν δεν ξοδεύω χρήματα οπουδήποτε αλλού, θα αναγκασθώ να πληρώσω σχεδόν ολόκληρο το ετήσιο μισθό μου μόνο για να ξαναβάψω το αμάξι».
 
Τέλος να σημειωθεί τα ΜΜΕ του Τουρκμενιστάν αναφέρουν πως όλα αυτά γίνονται λόγω των προλήψεων που έχει ο πρόεδρος, ενώ άλλα υποστηρίζουν πως απλώς το αγαπημένο του χρώμα είναι το μαύρο.

Hyundai
vw