Τέλος τα μπλοκάκια: Online οι κλήσεις & «πόντοι» με μήνυμα στο κινητό

13.458 Επισκέψεις στο άρθρο (29/7/2021)

Αλλάζουν όλα στον τρόπο με τον οποίο θα βεβαιώνονται τα πρόστιμα: Ψηφιακά το «γράψιμο» και η είσπραξη του προστίμου. Με μήνυμα στο κινητό οι «πόντοι» του point system.

Στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής για την οδική ασφάλεια συζητήθηκαν πολλά ζητήματα και μπήκαν οι βάσεις για την ψηφιοποίηση αρκετών διαδικασιών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να αναβαθμιστεί η επικοινωνία των συναρμόδιων υπηρεσιών με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών. Μέχρι το τέλος της χρονιάς φιλοδοξούν οι συναρμόδιοι φορείς να ολοκληρωθεί η φηφιοποίηση για τη διαδικασία της βεβαίωσης παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς επίσης και για την είσπραξη του προστίμου, μιας και είναι μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Τι πιστεύουμε ότι θα σημαίνει αυτό στην πράξη; Οι άνδρες της Τροχαίας θα μπορούν να βεβαιώσουν μέσω ψηφιακής συσκευής (tablet ή smartphone) την παράβαση και το σχετικό πρόστιμο στο σύστημα. Στην περίπτωση μάλιστα που η παράβαση επισύρει και βαθμούς στο σύστημα point system, υπάρχει η σκέψη, ο οδηγός να ενημερώνεται άμεσα με μήνυμα στο κινητό του για τους βαθμούς ποινής που του επιβλήθηκαν, αλλά και όσους του μένουν ακόμα μέχρι να του αφαιρέσουν το δίπλωμα και να πάει για επανεξέταση. Φυσικά, όλα τα παραπάνω μένει να συναποφασιστούν από το υπουργεία Μεταφορών & Υποδομών και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και να επιβεβαιωθούν, κάτι που αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου, όταν και θα δημοσιευθεί το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ..

Συνέχεια του άρθρου >>>
AUTOFIT PASXA
vw