Επιβεβαίωσε το τέλος του Α1 η Audi

4.295 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2021)

Παρελθόν θα αποτελέσει από τη γκάμα της Audi το A1, καθώς η μάρκα επιβεβαίωσε πως η τρέχουσα γενιά του μοντέλου είναι η τελευταία που κατασκευάζεται!

Το μέλλον του Audi A1 είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο πλέον επιβεβαιώθηκε πως το μοντέλο βρίσκεται προς το τέλος της σταδιοδρομίας του. Η απόφαση της γερμανικής μάρκας για να σταματήσει την παραγωγή του μετά τον κύκλο ζωής της τρέχουσας γενιάς είναι οριστική, κάτι που υπογράμμισε σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής της μάρκας, Markus Duesmann.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Μιλώντας στην ιστοσελίδα Automotive News, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Audi ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για το αν τα επερχόμενα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 7 της Ευρώπης θα σηματοδοτήσουν το τέλος των A1 και A3 και ο Duesmann απάντησε: «Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τελικό στόχο του Euro 7. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά κινητήρων καύσης στα μικρότερα τμήματα στο μέλλον θα είναι πολύ δύσκολη επειδή το κόστος θα αυξηθεί. Επομένως, δεν θα έχουμε διάδοχο του Α1. Εάν οι νέοι κανόνες Euro 7 δεν είναι πολύ σκληροί, θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε περισσότερο στην ηλεκτρονική κινητικότητα».
 
Κάπως έτσι επιβεβαιώθηκε το τέλος του Α1, κίνηση η οποία είχε ουσιαστικά «ανακοινωθεί» από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και πάλι ο Duesmann είχε γνωστοποιήσει τις σκέψεις που έκαναν τότε οι ιθύνοντες της Audi να μην προσφέρουν διάδοχο στο γερμανικό μικρό.
 
Από τη στιγμή που το Α1 διακοπεί, τότε το Q2 θα είναι πιθανότατα το πρώτο μοντέλο στη συνολική γκάμα της Audi καθώς ενδέχεται η φίρμα να μην κατασκευάσει κάποιο άλλο μικρότερο μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto