Στη σύμβαση είχε προβλεφθεί ρήτρα διακοπής μετά τον αγώνα του 2019, η οποία έχει ενεργοποιηθεί.

Στη σύμβαση είχε προβλεφθεί ρήτρα διακοπής μετά τον αγώνα του 2019, η οποία έχει ενεργοποιηθεί.

Τέλος το Grand Prix του Silverstone;

2.619 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2017)

Ορατό όσο ποτέ είναι πλέον το ενδεχόμενο ένα από τα πιο δημοφιλή Grand Prix της Formula 1, αυτό του Silverstone να ρίξει τίτλους τέλους μετά τον αγώνα του 2019.

Το 2009 η ιδιοκτήτρια εταιρεία των εγκαταστάσεων η British Racing Drivers Club (BRDC), υπέγραψε παράταση της σύμβασης για να συνεχίσει να φιλοξενεί τον αγώνα μέχρι το 2027. Ωστόσο στη σύμβαση αυτή είχε προβλεφθεί ρήτρα διακοπής μετά τον αγώνα του 2019, η οποία σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού έχει ενεργοποιηθεί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μάλιστα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της BRDC John Grant, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος αγώνα έχει γίνει πολύ δαπανηρός και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να συνεχιστεί το  Grand Prix είναι να γίνει μία νέα συμφωνία.

«Παρόλο το πάθος που έχουμε για το συγκεκριμένο γεγονός δεν μπορούμε να το συνεχίσουμε πλέον. Το 2015 είχαμε ζημιές πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ και το 2016 κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος αναμένουμε να χάσουμε ένα ποσό της ίδιας τάξεως. Η ελπίδα μας είναι ότι ακόμα μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα οικονομικά βιώσιμο μέλλον για το Grand Prix της Αγγλίας στο Silverstone για πολλά χρόνια», ήταν τα λόγια του Grant.
Από τη μεριά της η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Formula 1, Liberty Media δήλωσε στεναχωρημένη για τα νέα που έρχονται, ωστόσο δεν απέκλεισε το γεγονός να βρεθεί η χρυσή τομή και να γίνει μια νέα συμφωνία.

Αναλυτικά η Liberty Media τόνισε: «Λυπούμαστε βαθιά που αντί αυτή την εβδομάδα να ασχολούμαστε με τη γιορτή του Βρετανικού Grand Prix στο Silverstone, να μιλάμε για την κίνηση που έγινε (ενεργοποίηση ρήτρας διακοπής). Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το Βρετανικό Grand Prix. Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με καλή πίστη, προκειμένου να επιτύχουμε μια δίκαιη λύση».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center