To Peugeot 308 GT.

To Peugeot 308 GTi.

Τέλος το Peugeot 308 GT

3.700 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2019)

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε η PR της επίσημης αντιπροσωπείας της μάρκας στην Ρουμανία. Διαβάστε αναλύτικα τι αποφάσισε η Peugeot.

Την περασμένη εβδομάδα σας είχαμε ενημερώσει ότι η Peugeot εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει την παραγωγή των 308 GT και 308 GTi και πλέον δόθηκε η πρώτη επιβεβαίωση από επίσημα χείλη σχετικά με το τι ετοιμάζεται να κάνει η γαλλική μάρκα.

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της επίσημης αντιπροσωπείας της Peugeot στην Ρουμανία, κα Rodica Ionescu επιβεβαίωσε πως η μάρκα πήρε αυτή την απόφαση για να μειώσει τον μ.ο εκπομπών αερίων ρύπων που παράγουν τα αυτοκίνητα της, σημειώνοντας ωστόσο πως το μόνο μοντέλο που θα κοπεί είναι το 308 GT. To Peugeot 308 GTi θα συνεχίσει να προσφέρεται, ωστόσο η παραγωγή του θα σταματήσει για δύο μήνες το καλοκαίρι, ώστε η γαλλική μάρκα να του προσφέρει κάποιες τροποποιήσεις για να μειωθούν περεταίρω οι εκπομπές ρύπων που παράγει. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει ξανά την 1η Σεπτεμβρίου του 2019.
 
Υπενθυμίζουμε πως ο 4κύλινδρος 1.600άρης του GTi είχε τροποποιηθεί και το 2018 ώστε να εναρμονιστεί με τα νέα τεστ του WLTP με αποτέλεσμα η ιπποδύναμή του να μειωθεί κατά 9 άλογα,  από τα 272 στα 263 PS.

Το επόμενης γενιάς Peugeot 308 GTi θα ντεμπουτάρει κάποια στιγμή μέσα στο 2020, πιθανώς λίγο αργότερα από την παρουσίαση του απλού 308. Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να εξοπλιστεί με κάποιου είδους ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που θα του επιτρέψει να έχει καλύτερες επιδόσεις αλλά και να μειώσει αισθητά τις εκπομπές αερίων ρύπων που παράγονται από το κινητήριο σύνολό του.
 
 

Hyundai
vw