" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Είναι καλύτερα η Volvo με ένα SUV στη μικρομεσαία κατηγορία για να χτυπήσει τους Γερμανούς κατασκευαστές απ` ότι με ένα μικρομεσαίο;

Τέλος το V40 της Volvo

Διαβάστηκε από 5940 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/3/2017

Η Volvo το παίζει Nissan και αντικαθιστά ένα μικρομεσαίο με ένα SUV. Γιατί το επόμενο μοντέλο της μάρκας στα 4,4 μέτρα δεν θα είναι ο πολυαναμενόμενος αντικαταστάτης του κουρασμένου V40, αλλά ένα SUV, το XC40. Μήπως είναι καλύτερα έτσι;

 
Η Volvo επιβεβαίωσε ότι το πρώτο μοντέλο στην νέα πλατφόρμα CMA που ανέπτυξε με την μητρική Geely, θα είναι ένα SUV, με κωδικό XC40. Η Volvo θέλει να πετύχει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Από τη μία να φέρει ένα SUV στην πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη κατηγορία, αυτή των μοντέλων κάτω από 4,4 μέτρα, τα μικρομεσαία SUV δηλαδή, όπως το Audi Q3, η BMW X1 και η Mercedes GLA.

Από την άλλη θέλει να βάλει στις ίδιες διαστάσεις ένα μοντέλο που θα βγάλει το γερασμένο V40 από το βάρος του ανταγωνισμού στα μικρομεσαία μοντέλα. Η Volvo εξάλλου περνάει μία κρίση επιτυχίας στα SUV και έτσι αναμενόμενα η έμφαση δίνεται σε αυτά τα μοντέλα.

Η στρατηγική αυτή κερδίζει και στην κινεζική αγορά, την εγχώρια αγορά για την Volvo πλέον, όπου η Geely θέλει να αποσπάσει μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στα SUV, μια κατηγορία πιο εύκολη για τους κινέζους κατασκευαστές από ότι τα σεντάν και χάτσμπακ μοντέλα όπου οι Γερμανοί επικρατούν.

Με το άλλο μάτι στις ΗΠΑ, η Geely βλέπει και εκεί τα SUV της Volvo να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από τα άλλα μοντέλα της μάρκας, οπότε το XC40 θα απλωθεί καλά στις δύο σημαντικότερες αγορές της μάρκας.

Όσο για την Ευρώπη, στην ίδια πλατφόρμα η Geely θα λανσάρει δύο ακόμη Volvo, δύο μοντέλα με τα δικά της σήματα και ένα ηλεκτρικό, όταν η νέα μάρκα του ομίλου, η Lynk&Co αποκτήσει σάρκα και οστά.

Για τη Volvo αυτό σημαίνει πιθανώς έναν άμεσο αντικαταστάτη του V40, σε βάθος τριετίας, χωρίς κανείς όμως να ξέρει ακόμη αν αυτό θα είναι ένα συμβατικό μοντέλο ή ένα ηλεκτρικό, οπότε και ουσιαστικά η Volvo θα είναι εκτός της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Εσείς όμως τι λέτε; Είναι καλύτερα η Volvo με ένα SUV στη μικρομεσαία κατηγορία για να χτυπήσει τους Γερμανούς κατασκευαστές απ` ότι με ένα μικρομεσαίο; Και τελικά μήπως η Volvo με την στόχευσή της στην κινεζική και στην αμερικάνικη αγορά, χάσει την ευρωπαϊκή αγορά;

Tags: VOLVO V40, SUV