Tesla: Παρουσιάζει ανθρωποειδές ρομπότ για τα εργοστάσιά της και όχι μόνο
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tesla: Παρουσιάζει ανθρωποειδές ρομπότ για τα εργοστάσιά της και όχι μόνο

1.622 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2022)

Η Tesla θα αποκαλύψει το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus αυτή την εβδομάδα, σχεδιάζοντας μάλιστα να χρησιμοποιήσει «χιλιάδες» από αυτά στα εργοστάσιά της!

Θα τα πουλήσει σε εταιρείες, ενώ θα τα χρησιμοποιήσει και η ίδια

Η Tesla αναμένεται να αποκαλύψει ένα λειτουργικό πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus την ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης στην Καλιφόρνια. Η κατασκευάστρια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων σκοπεύει να πουλήσει τα Tesla Bots, όπως τα ονομάζει, σε εταιρείες οι οποίες σκοπεύουν να αντικαταστήσουν το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό με αυτά, αλλά και σε ιδιώτες που χρειάζονται βοήθεια σε άλλες δουλειές στην καθημερινότητά τους. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως και η ίδια η Tesla σκοπεύει να εισάγει τα ραμπότ στα εργοστάσιά της και μάλιστα κατά χιλιάδες, όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα μπορεί να μεταφέρει έως και 20,4 κιλά

Η Tesla ανακοίνωσε το ρομπότ Optimus πέρυσι, ωστόσο φέτος πιθανότατα θα παρουσιάσει κάποιες από τις λειτουργίες που θα μπορεί να πραγματοποιήσει. Οι προηγούμενες προδιαγραφές για το ρομπότ δείχνουν ότι θα έχει ανθρώπινη μορφή, ύψος 1,75 μ., θα ζυγίζει 57 κιλά και θα μπορεί να μεταφέρει στα χέρια του έως 20,4 κιλά.

Ελκυστικά για τη βιομηχανία τα ρομπότ

Η αντικατάσταση των εργαζομένων με ρομπότ που δεν χρειάζονται μεσημεριανά διαλείμματα, διακοπές, μηνιαίες αποδοχές, συνταξιοδοτικές εισφορές, πακέτα υγειονομικής περίθαλψης και ποτέ δεν αρρωσταίνουν ή δεν εμφανίζονται αργά, θα είναι ελκυστική για πολλές επιχειρήσεις, αλλά ορισμένοι ειδικοί της βιομηχανίας τεχνολογίας έχουν μετριάσει τον ενθουσιασμό τους. Αφενός αμφισβήτησαν το πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα ρομπότ, αφετέρου υπογράμμισαν ότι πολλές φορές ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk έχει υποσχεθεί ότι θα παρουσιάσει μεγάλες τεχνολογικές ανακαλύψεις, ωστόσο δεν έχει κάνει πράξη τις υποσχέσεις του.

Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRAFIC
skoda