Αρκετά χειριστήρια για το σύστημα infotainment, την trip computer, το cruise control, ακόμη και για τα νέα συστήματα ενεργητικής του ασφάλειας, περιλαμβάνει πάνω του το νέο τιμόνι.

Αρκετά χειριστήρια για το σύστημα infotainment, την trip computer, το cruise control, ακόμη και για τα νέα συστήματα ενεργητικής του ασφάλειας, περιλαμβάνει πάνω του το νέο τιμόνι.

Εσωτερικό: Πιο μοντέρνο, ποιοτικό και high-tech

46.809 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2015)

Στο θάλαμο των επιβατών η εικόνα αλλάζει, εκσυγχρονίζεται και παράλληλα, προβάλει περαιτέρω τομείς όπως η ευχρηστία και η λειτουργικότητα της καμπίνας. Υπό αυτό το πρίσμα και με βάση τα όσα έχουμε δει και από τα Toyota Yaris και Auris, μειώνεται ο αριθμός των κουμπιών και των χειριστηρίων και στην καμπίνα του Avensis, με άρχουσα πλέον στην κεντρική κονσόλα να είναι η νέα οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2 (στάνταρ από τη δεύτερη εξοπλιστικά έκδοση και πάνω). Μάλιστα, την παρουσία της τονίζει η ίδια η σχεδίαση του ταμπλό, το οποίο κάνει ένα ευδιάκριτο «V» βγαίνοντας στο κέντρο προς τα έξω. Αρκετά χειριστήρια για το σύστημα infotainment, την trip computer, το cruise control, ακόμη και για τα νέα συστήματα ενεργητικής του ασφάλειας, περιλαμβάνει πάνω του το νέο τιμόνι, ώστε να εξασφαλίσει ότι ο οδηγός δεν θα παίρνει συχνά τα χέρια του από αυτό. Πλήρους ενδείξεων και με μια καινούργια οθόνη πληροφόρησης 4,2 ιντσών έρχεται ο πίνακας οργάνων, ενώ διατηρείται και σε αυτό το Avensis το ηλεκτρικό χειρόφρενο (με αυτόματη ενεργο-απενεργοποίηση), ώστε να αφεθεί περισσότερος χώρος για μικροαντικείμενα στο τούνελ της κονσόλας μεταξύ των καθισμάτων. Βελτιωμένη τέλος είναι και η θέση οδήγησης, με νέο κάθισμα πλήρους ρυθμίσεων (και ρύθμιση για τη μέση στο μοντέλο της δοκιμής), που συνδυάζει την άνεση σε πολύωρα ταξίδια, με την καλή στήριξη του σώματος.


Αναβάθμιση και σε ποιότητα

Στο πεδίο της ποιότητας, η Toyota ντύνει το εσωτερικό του Avensis με καλύτερα από κάθε άλλη φορά υλικά, αφού συναντούμε πλέον αρκετό μαλακό πλαστικό στο πάνω μέρος του ταμπλό και άψογα φινιρισμένα σκληρά πλαστικά στο χαμηλότερο τμήμα του. Στο εσωτερικό των θυρών, βρίσκουμε και εδώ μαλακό πλαστικό που αυξάνει τα επίπεδα της απτής ποιότητας, ενώ υπάρχουν και κάποιες άκρως ποιοτικές υφασμάτινες επενδύσεις σε πιο ανοιχτή απόχρωση, που σπάνε τη μονοτονία του μαύρου. Συνολικά, σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται και η συναρμογή όλων των τμημάτων. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto