Test: Ford Focus RS

Test: Ford Focus RS

(13/10/2016)

Κάθε γενιά του κορυφαίου Focus, έρχεται για να τιμήσει τα αρχικά του ονόματός του που για την Ford είναι μια πολύτιμη σελίδα στην ιστορία της και στο DNA της. Αυτή εδώ το τερμάτισε…

What is new

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Από 51.378 ευρώ
350 ίπποι και τετρακίνηση
0-100 σε 5,2 δλ. 
 
Oδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση, απόδοση κινητήρα, ήχος αν και τεχνητός
- Χώρος αποσκευών, έλλειψη μοναδικότητας στο εσωτερικό, κατανάλωση υπό πίεση, τιμή αγοράς
 
Λίγο μετά την ανανεωμένη του εκδοχή και αρκετά πριν το τέλος της καριέρας του, το Focus συμπληρώνει την γκάμα του με την κορυφαία έκδοση της σειράς. Αυτή τη λογική ακολουθεί η Ford σε κάθε γενιά του μικρομεσαίου της μοντέλου, αυτό κάνει και στο νέο Focus φτάνοντας έτσι αισίως στην 3η γενιά του. Σε αυτή, το καθ` ύλην αρμόδιο για την εξέλιξή του αγωνιστικό παρακλάδι Team RS έχει κάνει πραγματικά εκπληκτική δουλειά. Η βάση για άλλη μια φορά είναι το απλό και «ταπεινό» Focus και δη η έκδοση ST αυτού, η οποία συνεχίζει στη γκάμα ως πιο καθημερινή σπορ εκδοχή της σειράς. 
 
Το RS ανέκαθεν απευθυνόταν στο σκληροπυρηνικό κοινό και αυτό το κοινό το κέρδιζε και στις 2 προηγούμενες γενιές του μέσω τριών βασικών πυλώνων: Την εμφάνιση, τα τεχνικά στοιχεία και τον οδηγικό χαρακτήρα. Κάθε Focus RS που έβγαινε είτε σε περιορισμένο, είτε σε πολύ περιορισμένο αριθμό παραγωγής, είχε όλα αυτά τα στοιχεία για να τιμήσει το ιδιαίτερης σημασίας για την Ford αρκτικόλεξο R.S. που σημαίνει «Rally Sport». Όμως στο νέο Focus RS Mk III υπάρχουν και κάποιες διαφορές αφού κατασκευάζεται σε διαφορετικό εργοστάσιο (στο Ζααρλούι της Γερμανίας), είναι τετρακίνητο και αποκλειστικά 5θυρο, πωλείται σε όλο τον κόσμο, ενώ «θα παραχθεί σε όσα κομμάτια θελήσει το κοινό του» σύμφωνα με την ίδια την Ford. Στα χρώματα -που πάντα αποτελούσαν ένα επιπλέον στοιχείο μοναδικότητας των Focus RS-, το Ford Focus RS Mk III είναι διαθέσιμο σε μαύρο (για πρώτη φορά), άσπρο και μπλέ (ανοιχτό και όχι το σκούρο performance blue) χρώμα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center