O κινητήρας αποδίδει 82 ίππους και κινείται από μπαταρίες χωρητικότητας 18,7 kWh.

O κινητήρας αποδίδει 82 ίππους και κινείται από μπαταρίες χωρητικότητας 18,7 kWh.

Κινητήρας: 0,01 ευρώ/χλμ.

14.664 Επισκέψεις στο άρθρο (25/8/2015)

Όταν βάζεις μπροστά το e-up! η απόλυτη ησυχία είναι το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση. Έπειτα έρχεται ένα ανεπαίσθητο βουητό από τα λάστιχα και τον ηλεκτροκινητήρα, και το αυτοκίνητο γίνεται αντιληπτό από τους πεζούς. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 82 ίππους και κινείται από μπαταρίες χωρητικότητας 18,7 kWh, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου και ανάμεσα από τους δυο άξονες έτσι ώστε ο χώρος αποσκευών να μείνει ανεπηρέαστος (250 λτ.).
Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 προγράμματα οδήγησης (normal, eco και eco+) και η αυτονομία του αυτοκινήτου αγγίζει στην πράξη τα 120 χλμ., που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται φόρτιση κάθε μέρα (μία πλήρης φόρτιση διαρκεί 9 ώρες).
Κατά την οδηγική επαφή με το e-up! μας άρεσε η δυνατότητα επιλογής της έντασης ανάκτησης της ενέργειας (4 στάδια) που σημαίνει ότι δεν χάνεις ενέργεια μέσα στην πόλη και η απόλυτη οικονομία. Ωστόσο, στον ανοικτό δρόμο (μετά τα 90 χλμ./ώρα η κατανάλωση ανεβαίνει αρκετά).
Τέλος, στον τομέα των επιδόσεων, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα στο κοντέρ έρχονται σε 12,4 δλ., επίδοση πολύ καλή, ενώ η κατανάλωση αγγίζει τα 11,1 kWh/100 χλμ. νούμερο που μεταφράζεται σε 1 ευρώ ανά 100 χλμ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
NISSAN