Κάψανε λιγότερο από diesel
Renault Megane
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Renault Megane

41.598 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2018)

Η πρόταση της Renault στα μικρομεσαία μοντέλα είναι το Megane, που πλέον βρίσκεται στην 4η γενιά του. Μια γαλλική πρόταση, που ξέρει να συνδυάζει αρμονικά την άνεση με την σωστή οδική συμπεριφορά. Η έκδοση με τα 130 άλογα προσφέρεται στην έκδοση Dynamic με στάνταρ τροχούς 17 ιντσών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


70 χλμ./ώρα - επιτυχής προσπάθεια
Με επιτυχία ολοκλήρωσε το Renault Μegane την πρώτη προσπάθεια στα 70 χλμ./ώρα. χωρίς την παραμικρή ενεργοποίηση του ESP. To τιμόνι έδειξε να μην έχει το σωστό βάρος όντας ελαφρύ, αίσθηση που τονίστηκε στην επόμενη προσπάθεια με ταχύτητα 72 χλμ./ώρα. Και πάλι όμως το Megane πέρασε με άνεση και χωρίς υποψία απώλειας της ιδανικής τροχιάς.

75 χλμ./ώρα - ανεπιτυχής προσπάθεια
Στα 75 χλμ./ώρα η προσπάθεια του γαλλικού μικρομεσαίου δεν στέφτηκε με επιτυχία. Στην πρώτη αλλαγή της πορείας το Megane έδειξε μαλακό και εμφάνισε κλίση, ενώ στη δεύτερη εναλλαγή (επανα-είσοδο στη λωρίδα) είχε έντονη υποστροφική συμπεριφορά. Το τιμόνι δεν ήταν τόσο βαρύ όσο θα θέλαμε και το ESP μας κράτησε 2 φορές. 

74 χλμ./ώρα - επιτυχής προσπάθεια
Στα 74 χλμ./ώρα το Megane, άνετα και χωρίς άγχος, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία αποφυγής κινδύνου. Το ESP δεν ήταν τόσο δραστικό κάτι που φαίνεται και από το ότι δεν μειώθηκε αισθητά η ταχύτητα εξόδου. Το τιμόνι θα το θέλαμε λίγο πιο πλούσιο σε πληροφόρηση, ενώ η ανάρτηση ανταποκρίθηκε στην δοκιμασία. Πάντως, το Megane δείχνει κάπως νωχελικό στις αντιδράσεις του συγκριτικά με το Focus ή το 308.

Γενική αίσθηση οδηγού: Θα ήθελα το τιμόνι πιο πλούσιο σε πληροφόρηση. Στην αρχή δείχνει ελαφρύ, αλλά τελικά είναι ακριβές. Πάντως το Megane κατάφερε μια από τις καλύτερες επιδόσεις της δοκιμής, χωρίς ιδιαίτερο δράμα και άγχος.

Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Οι μεταφορές του βάρους μας έγιναν αισθητές, αλλά ακόμη και όταν χτυπήθηκαν κορίνες δεν νιώσαμε ανασφάλεια ή πως θα χαθεί ο έλεγχος από τον οδηγό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
MAXUS
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel