Εσύ θα έπαιρνες αμάξι με συνδρομή, όπως δηλαδή κάνεις με το νέο σου κινητό;

Θα αγόραζες αμάξι με συνδρομή, σαν κινητό;

12.925 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2018)

Θα αγόραζες αμάξι με συνδρομή, όπως αγοράζεις κινητό; Να πληρώνεις κάθε μήνα ένα ποσό για να το οδηγείς, χωρίς να είναι δικό σου. Ή μήπως θες το αμάξι που οδηγείς να σου ανήκει;

Πόσο σημαντικό είναι το αυτοκίνητο που οδηγείς να σου ανήκει; Και πόσο σημαντικό είναι το αυτοκίνητο που οδηγείς να μην σου κοστίζει τίποτε άλλο εκτός από ένα πάγιο το μήνα; Πόσο σημαντικό είναι να αλλάζεις αυτοκίνητο κάθε δύο χρόνια; Μήπως το αυτοκίνητο με συνδρομή δεν είναι για εσένα;
 
Η χρονομίσθωση φυσικά δεν είναι νέα ιδέα, απλά στην Ελλάδα δεν έχει πιάσει στου ιδιώτες, είτε γιατί δεν προσφέρει φοροαπαλλαγές, είτε γιατί απλά θέλουμε το αυτοκίνητο να είναι δικό μας. Όμως η χρονομίσθωση είναι ο κύριος τρόπος απόκτησης νέου αυτοκινήτου στην Ευρώπη, και φυσικά οι κατασκευαστές δεν το αφήνουν πλέον σε τρίτες εταιρείες να το κανονίζουν.
 
Με την παρουσίαση του νέου XC40, η Volvo ανακοίνωσε και έναν νέο τρόπο απόκτησης του αυτοκινήτου της, με συνδρομή. Αρχικά το πρόγραμμα αυτό θα “τρέξει” σε επιλεγμένες περιοχές και χώρες, και αργότερα θα επεκταθεί.
 
Το πρόγραμμα, Care by Volvo, είναι περίπου σαν αυτό που έχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Πληρώνεις ένα πάγιο το μήνα για 24 μήνες, και έχεις το XC40 με όλα του πληρωμένα (φόρους, ασφάλειες, σέρβις). Η συνδρομή σου περιλαμβάνει ένα νέο Volvo σε δύο χρόνια αλλά όχι και το δικαίωμα να κρατήσεις το παλιό με πληρωμή. Εξάλλου κάτι τέτοιο δεν απασχολεί τη νεώτερη γενιά που θέλει να πλησιάσει η Volvo, τους millennials. Αυτό που όμως οι νέοι αυτοί αναζητούν, και τους το παρέχει η Volvo, είναι να μπορούν να μοιραστούν το αυτοκίνητό τους με όποιον θέλουν, και έτσι η εφαρμογή που κατεβάζεις στο κινητό, ως μέρος της συμμετοχής σου στο πρόγραμμα, λειτουργεί και ως “κλειδί” για όποιον έχει πρόσβαση στο XC40.
 
Το καλύτερο της υπόθεσης, είναι πως η Volvo σου διαθέτει οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της μάρκας χρειαστείς στους 24 αυτούς μήνες για να κάνεις της δουλειά σου, αν το XC40 σου πέφτει μάλλον λίγο.
 
Πόσο πάει το μαλλί; Στο Λονδίνο όπου προσφέρεται η υπηρεσία, το πάγιο είναι 650 ευρώ το μήνα για την μεσαία έκδοση εξοπλισμού. Στους 24 μήνες 15.600 ευρώ. Ούτε τα μισά από το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου, και σε αυτά περιλαμβάνονται όλα εκτός από τα καύσιμα. Πληρώνεις ουσιαστικά την απαξίωση του αυτοκινήτου σε αυτό το διάστημα. Αλλά στο τέλος το αυτοκίνητο δεν είναι δικό σου. Απλά θα αλλάξεις στο επόμενο μοντέλο, με αντίστοιχο πάγιο. Και θα πληρώνεις κάθε μήνα, μια ζωή για αυτοκίνητο, όπως πληρώνεις μια ζωή για κινητό, σταθερό, ΔΕΗ, νοίκι κλπ, χωρίς τις άλλες παροχές που προσφέρει η Volvo.
 
Εσύ θα το έκανες αυτό; Θα έπαιρνες αυτοκίνητο με συνδρομή; Σου ταιριάζει ένα τέτοιο πρόγραμμα; Ή θες το αυτοκίνητο δικό σου;

Mercedes
test center