Πόσο πιθανό είναι να δούμε στο μέλλον κουπέ μοντέλα από την Opel όπως το Tigra και το GT;

Θα ξαναδούμε ποτέ κουπέ μοντέλα από την Opel;

2.934 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2019)

Μπορεί η Opel με τη βοήθεια της Peugeot να φέρει στη γκάμα της κουπέ μοντέλα; Μπορεί να δούμε ξανά αυτοκίνητα όπως το GT ή το Calibra; Υπάρχει κανείς που δεν θα τα ήθελε;


Η Opel έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα κουπέ και σπορ αυτοκίνητα. Στην ιστορία της δεν είχε πολλά, είχε όμως κάποια από τα πιο εμπορικά και αγαπητά. Η συνταγή ήταν απλή αλλά πετυχημένη. Στην πλατφόρμα ενός εμπορικού μοντέλου, μια κουπέ έκδοση με ξεχωριστό όνομα και χαρακτήρα. Και έτσι από το Corsa είχαμε το Tigra και από το Vectra είχαμε το Calibra.

Όσο η Opel ήταν ακόμη μέλος του ομίλου GM, παρότι υπήρχαν οι ευκαιρίες σε ότι αφορά τις πλατφόρμες και τους κινητήρες, δεν υπήρχαν οι οικονομικές προϋποθέσεις για το λανσάρισμα ενός κουπέ μοντέλου. Όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά Insignia, είχε υπάρξει μεγάλη αδημονία, αφού το μοντέλο μπορούσε εύκολα να «δώσει» ένα μεσαίο κουπέ με έντονες σχεδιαστικές αναφορές στο Calibra. Δεν έγινε όμως γιατί η Opel έχει ζημιές επί σειρά ετών.

Ως μέλος του ομίλου Peugeot όμως το πράγμα είναι αλλιώς. Η Opel ζει μέρες δόξας με το ένα μοντέλο της μετά το άλλο να ξαναγεννιέται καλύτερο από ποτέ. Έχει ήδη δύο πολύ καλά SUV, χωρίς ίχνος από τα κορεάτικα γονίδια του παρελθόντος, το νέο Corsa παρουσιάστηκε ήδη και είναι πιο όμορφο από ποτέ. Στα ίδια μηχανικά με το Corsa θα έχουμε και το 208, και το επόμενο C3, όμως κανένα από αυτά τα μοντέλα δεν προσφέρεται όσο το Opel για να δώσε ένα μικρό κουπέ, στα χνάρια του Tigra. Η Opel έχει την παράδοση και το «σηματάκι» για να κάνει ένα νέο Tigra επιτυχημένο.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στη μεσαία κατηγορία. Με το νέο 508 και τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει, ένα συγγενές Insignia, όπως φαίνεται στο μέλλον της Opel, θα είναι «λουκούμι». Με τα περιθώρια κέρδους που πλέον έχει πετύχει η Opel κάτω από τη νέα διοίκηση, η δημιουργία ενός μεσαίου κουπέ είναι πιο πιθανή από ποτέ. Σε συνδυασμό με το νέο DS σεντάν που ετοιμάζεται στα ίδια μηχανικά μέρη, και πιθανώς ένα μεγάλο Citroen, μιλάμε για τέσσερα τετράπορτα μοντέλα. Ένα νέο Calibra θα έδινε ένα πέμπτο, ενώ ακόμη καλύτερα θα συνδυαζόταν με ένα 508 κουπέ, στα χνάρια του 407 κουπέ νωρίτερα.

Και το GT; Δεν περιμένουμε ξανά πίσω κίνηση και μηχανή στο κέντρο, αλλά σε συνδυασμό με ένα νέο RCZ από την Peugeot, ο όμιλος θα μπορούσε να έχει δύο μοντέλα στα ίδια μηχανικά με δύο σήματα, ένα από αυτά το Opel GT. Δυνατότητες υπάρχουν.

Τι λέτε όμως; Θα δούμε ξανά κουπέ μοντέλα από την Opel; Και τελικά εσείς θα θέλατε να ξαναέχουμε στη διάθεσή μας ένα Calibra, ένα Tigra και ένα GT; Τι λέτε;

Hyundai
vw