• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κατεβαίνεις στο κέντρο της πόλης να κάνεις μιας ώρας δουλειά και ξέρεις ότι η στάθμευση είναι αδύνατη.

Θα πλήρωνες για να βρίσκεις παντού parking;

Διαβάστηκε από 4466 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/5/2018
 

Το ελεύθερο πάρκινγκ σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Εσύ θα πλήρωνες προκειμένου να βρίσκεις πάντα θέση;

Το τσάμπα έχει πεθάνει από καιρό. Ότι είναι τσάμπα είναι ή μάπα, ή δεν είναι πραγματικά τσάμπα. Έτσι και το ελεύθερο πάρκινγκ. Τσάμπα μεν, ανύπαρκτο δε. Μήπως θα ήταν καλύτερα να πληρώνουμε κάτι για να βρίσκουμε θέση;

Κατεβαίνεις στο κέντρο της πόλης να κάνεις μιας ώρας δουλειά και ξέρεις ότι η στάθμευση μόνο είναι αδύνατη. Θα ψάχνεις καμιά ώρα ακόμη και τελικά αφού κάψεις και μισό ντεπόζιτο σταμάτα-ξεκίνα, και την δουλειά σου δεν θα κάνεις στην ώρα της, και θα χάσεις τη μέρα σου, και θα έχεις πληρώσει καύσιμα για να πας ταξίδι, μόνο και μόνο για μιας ώρας δουλειά. Aσε τον εκνευρισμό που δεν μετριέται.

Δεν θα ήταν καλύτερα να έχεις θέση κάθε φορά που κατεβαίνεις για δουλειές; Που να την βρεις όμως όταν εκεί που θες να παρκάρεις εσύ για να πας να ψωνίσεις, έχει παρκάρει ο ιδιοκτήτης ή υπάλληλος του μαγαζιού στο οποίο θες να πας για να ψωνίσεις. Η απόλυτη ειρωνεία: Το μαγαζί δεν δουλεύει γιατί αυτός που δουλεύει εκεί κρατάει όλη μέρα θέση στην οποία θα πάρκαραν όσοι έφερναν δουλειά στο μαγαζί.

Η λύση δεν είναι μαγική. Είναι απλή, αλλά κοστίζει. Σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στις μικρές πόλεις, το δωρεάν πάρκινγκ δεν υπάρχει πιά. Οι θέσεις στους δρόμους έχουν κόστος και μικρή διάρκεια. Αν θες να κατέβεις στην πόλη για τη δουλειά σου, είτε θα βρεις εναλλακτικά μέσα (ΜΜΜ) είτε θα παρκάρεις σε πάρκινγκ και θα αφήσεις τους δρόμους ελεύθερους. Αν δεν έχει κόστος το παρκάρισμα στο δρόμο, κανείς δεν θα κάνει τη θυσία να ξεβολευτεί για να αφήσει τη θέση άδεια.

Αν όμως είναι άδεια, κοστίζει, και δεν επιτρέπεται η στάθμευση πάνω από μία-δύο ώρες, τότε θα αδειάζει και συχνά. Και έτσι όταν «πεταχτείς» για μιας ώρας δουλειά θα την κάνεις σε μια ώρα, εύκολα, και γρήγορα, χωρίς εκνευρισμό, χωρίς να κάψεις όλο το ντεόζιτο, χωρίς να γεμίσεις την πόλη άσκοπα με καυσαέρια, και με μόνο κόστος μερικά ευρώ.

Δεν αξίζει; Τι λέτε; Είστε έτοιμοι να πληρώσετε για πάρκινγκ προκειμένου να έχετε πάντα πρόσβαση σε εύκολο πάρκινγκ; Ή επιμένετε στο τσάμπα;

 

NONPAPER - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Dimitris Λαζαριδης

    Στα τέλη κυκλοφορίας υπήρχαν και τέλη στάθμευσης. Όταν καταργήθηκαν τα τέλη στ΄λαθμευσης την προηγούμενη δεκαετία υποσχέθηκαν ότι στην επόμενη φορολογική χρονιά θα αφαιρούσαν ταο ποσοστό που αναλογούσε στην στάθμευση. Αυτό δεν έγινε. Όταν τοποθετούν οι διάφοροι δήμοι παρκόμετρα σε κοινόχρηστους χώρους ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΥΡΤΕΙΑ. Για την κατασκευή πληρώνουν όλοι οι δημότες είτε έχουν είτε δεν έχουν αυτοκίνητο. Επιβάλεται η ύπαρξη και χωροθέτηση ελεγχόμενης στάθμευσης αλλα ΔΩΡΕΑΝ στους κοινόχρηστους χώρους.

      7
  • περισσότερα σχόλια

Alfa Romeo Giulia Veloce Vs VW Arteon

Δοκιμή: Νέο Kia Rio 1,0 λτ. με 120 PS

Έρχεται νέο Volvo C60;

Νέο Fiat Tipo Sport

Η κίνηση στους δρόμους

Γεμίσαμε premium και ξεμείναμε από φθηνά αμάξια;

Παραπάνω λεφτά για άλογα, ή αυτόματο;

Στρες στο τιμόνι: Πως το καταπολεμώ;

Ξέρεις να οδηγάς turbo;

Aυλαία για Volvo V40

95άρα ή 100άρα βενζίνη;

Ακούς θόρυβο όταν έχεις νεκρά;

Μπορείς να οδηγήσεις turbo;

Coupe SUV αντικαθιστά το Volvo V40

Πρώτες εικόνες της ανανεωμένης Skoda Superb

MEGA Αφιέρωμα: 25 χρόνια AutoΤρίτη

Κάντε αναφορά: Δείτε ποια αυτοκίνητα είναι ΦΕΤΟΣ για κλωτσιές

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

RENAULT: Total Care 5+ Aπολαύστε τη φροντίδα Renault με συνολικό όφελος έως και 30%

CITROEN: Ποδαρικό με Reverse Sales

NISSAN: Qashqai το απόλυτο SUV από 20.490€

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 14.990€

PEUGEOT: Eπιλεγμένα μεταχειρισμένα σαν καινούρια έως 2/2

περισσότερα »