Κατεβαίνεις στο κέντρο της πόλης να κάνεις μιας ώρας δουλειά και ξέρεις ότι η στάθμευση είναι αδύνατη.

Θα πλήρωνες για να βρίσκεις παντού parking;

5.378 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2018)

Το ελεύθερο πάρκινγκ σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Εσύ θα πλήρωνες προκειμένου να βρίσκεις πάντα θέση;

Το τσάμπα έχει πεθάνει από καιρό. Ότι είναι τσάμπα είναι ή μάπα, ή δεν είναι πραγματικά τσάμπα. Έτσι και το ελεύθερο πάρκινγκ. Τσάμπα μεν, ανύπαρκτο δε. Μήπως θα ήταν καλύτερα να πληρώνουμε κάτι για να βρίσκουμε θέση;

Κατεβαίνεις στο κέντρο της πόλης να κάνεις μιας ώρας δουλειά και ξέρεις ότι η στάθμευση μόνο είναι αδύνατη. Θα ψάχνεις καμιά ώρα ακόμη και τελικά αφού κάψεις και μισό ντεπόζιτο σταμάτα-ξεκίνα, και την δουλειά σου δεν θα κάνεις στην ώρα της, και θα χάσεις τη μέρα σου, και θα έχεις πληρώσει καύσιμα για να πας ταξίδι, μόνο και μόνο για μιας ώρας δουλειά. Aσε τον εκνευρισμό που δεν μετριέται.

Δεν θα ήταν καλύτερα να έχεις θέση κάθε φορά που κατεβαίνεις για δουλειές; Που να την βρεις όμως όταν εκεί που θες να παρκάρεις εσύ για να πας να ψωνίσεις, έχει παρκάρει ο ιδιοκτήτης ή υπάλληλος του μαγαζιού στο οποίο θες να πας για να ψωνίσεις. Η απόλυτη ειρωνεία: Το μαγαζί δεν δουλεύει γιατί αυτός που δουλεύει εκεί κρατάει όλη μέρα θέση στην οποία θα πάρκαραν όσοι έφερναν δουλειά στο μαγαζί.

Η λύση δεν είναι μαγική. Είναι απλή, αλλά κοστίζει. Σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στις μικρές πόλεις, το δωρεάν πάρκινγκ δεν υπάρχει πιά. Οι θέσεις στους δρόμους έχουν κόστος και μικρή διάρκεια. Αν θες να κατέβεις στην πόλη για τη δουλειά σου, είτε θα βρεις εναλλακτικά μέσα (ΜΜΜ) είτε θα παρκάρεις σε πάρκινγκ και θα αφήσεις τους δρόμους ελεύθερους. Αν δεν έχει κόστος το παρκάρισμα στο δρόμο, κανείς δεν θα κάνει τη θυσία να ξεβολευτεί για να αφήσει τη θέση άδεια.

Αν όμως είναι άδεια, κοστίζει, και δεν επιτρέπεται η στάθμευση πάνω από μία-δύο ώρες, τότε θα αδειάζει και συχνά. Και έτσι όταν «πεταχτείς» για μιας ώρας δουλειά θα την κάνεις σε μια ώρα, εύκολα, και γρήγορα, χωρίς εκνευρισμό, χωρίς να κάψεις όλο το ντεόζιτο, χωρίς να γεμίσεις την πόλη άσκοπα με καυσαέρια, και με μόνο κόστος μερικά ευρώ.

Δεν αξίζει; Τι λέτε; Είστε έτοιμοι να πληρώσετε για πάρκινγκ προκειμένου να έχετε πάντα πρόσβαση σε εύκολο πάρκινγκ; Ή επιμένετε στο τσάμπα;

Mercedes
moto