Θα πουλάει σαν Yaris το νέο B-SUV της Toyota;

40.152 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2020)

Μπορεί το ολοκαίνουργιο Toyota Yaris Cross να μπει σφήνα στον ανταγωνισμό όπως κάνει το Yaris στη μικρή κατηγορία;


Για σκέψου: ένα Yaris στην κατηγορία των μικρών SUV. Αν το μικρό Toyota έχει καπελώσει τον ανταγωνισμό από τη μέρα που λανσαρίστηκε η πρώτη του γενιά, μπορεί να κάνει το ίδιο και ένα SUV που θα «πατάει» πάνω του;
 
Το Yaris είναι σήμερα ένα από κάθε πέντε μικρά μοντέλα που πωλούνται στην Ελλάδα. Το 2019 πούλησε σχεδόν διπλά αυτοκίνητα από το δεύτερο στην σειρά, και σχεδόν όσο το δεύτερο και το τρίτο μαζί. Και το ίδιο έκανε και το 2018, αλλά και την χρονιά πριν, και πιο πριν, και ακόμη πιο πριν. Το Yaris παίζει μόνο του χωρίς αντίπαλο στα μικρά. Οι άλλες μάρκες έχουν το δικό τους «πρωτάθλημα» για τις επόμενες θέσεις. Δεν πιάνεται.
 
Όμως το Yaris έχει χτίσει μια καριέρα σχεδόν 20 ετών, και έχει αποδείξει σε όλα αυτά τα χρόνια την αξία του, αυτό που το κάνει το πρώτο μοντέλο που πάνε να δουν οι επίδοξοι αγοραστές όταν σκέφτονται να αγοράσουν μικρό.
 
Η κατηγορία των μικρών  SUV υπάρχει από τη μέρα που το πρώτο Nissan Juke έκανε το ντεμπούτο του πριν από 10 χρόνια. Και η Toyota τώρα παρουσίασε το δικό της μοντέλο. Σήμερα στην αγορά υπάρχουν μοντέλα από σχεδόν κάθε κατασκευαστή, με κάποια να έχουν ήδη ξεχωρίσει εμπορικά. Όμως ο ανταγωνισμός είναι πολύ στενός, με τα πρώτα 10 μοντέλα να απέχουν μια χούφτα αυτοκίνητα το ένα από το άλλο.
 
Που σημαίνει ότι η Toyota με το νέο Yaris Cross είτε θα μπει σφήνα ανάμεσά τους, είτε θα τους καπελώσει όλους, και θα κάτσει από πάνω τους, αφήνοντάς τους στο δικό τους «πρωτάθλημα» όπως και στην μικρή κατηγορία.
 
Μπορεί όμως να το κάνει αυτό; Όταν ήδη μάρκες όπως η Peugeot και η Renault, αλλά και η Nissan, και τώρα και η Ford βρίσκονται ήδη στη δεύτερη γενιά των μοντέλων τους, ενώ και η VW με τις αδελφές της, Skoda και Seat έχουν μπει δυναμικά στην κατηγορία, χώρια οι Ιάπωνες και Κορεάτες κατασκευαστές που κρατάνε σταθερά τα δικά τους αυτοκίνητα στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων.
 
Τι λέτε; Θα είναι το Yaris Cross το πρώτο μικρό SUV που θα σκέφτεστε, όπως το Yaris είναι το πρώτο μικρό που βλέπετε πριν αγοράσετε; Μπορεί η Toyota να κάνει το ίδιο και στα μικρά SUV; 

Toyota
moto