Θέλετε αναβίωση της Lancia; Σας κάνει όμως ένα SUV;

9.368 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2020)

Θα είναι ικανοποιητική μια αναβίωση της Lancia αν το μοντέλο που θα την φέρει πάλι στο προσκήνιο θα είναι SUV;


Ποιος μπορεί να κρύψει τη χαρά του ακούγοντας, έστω και φήμες από την Ιταλία, ότι η Lancia μπορεί να αποκτήσει ένα νέο, δικό της μοντέλο; Η ιταλική φίρμα που έχει κάνει το όνομά της συνυφασμένο με την φινέτσα, το στυλ, αλλά και τα ράλι και τις επιδόσεις, θα έλεγε κανείς πως δικαιούται στην αναβίωσή της αυτή, να αποκτήσει ένα μοντέλο που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα αντανακλά το ένα ή το άλλο χαρακτηριστικό της φίρμας: φινέτσα ή επιδόσεις.

Όμως τα νέα για την αναβίωση της Lancia μιλάνε για κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ένα SUV. Και εμπορικά ένα SUV έχει λογική, αφού η κατηγορία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη σε πωλήσεις στην Ευρώπη. Είναι πιο πιθανό να πουλήσει μια μάρκα ένα SUV από οποιοδήποτε μοντέλο άλλης κατηγορίας.

Σίγουρα πολύ πιο εύκολο, και πολύ πιο κερδοφόρο. Η εναλλακτική για την Lancia θα ήταν ένα μικρομεσαίο. Όμως το μικρομεσαίο αυτή τη στιγμή είναι το πιο δύσκολο να συμβεί. Η Fiat έχει το Tipo στα «μέτρα» αυτά, όμως η πλατφόρμα δεν προσφέρεται για τον premium χαρακτήρα που χρειάζεται μια Lancia, ενώ από την άλλη η πλατφόρμα της Giulietta θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη αλλά βρίσκεται στο τέλος της ζωής της.

Τι μένει; Μεσαίο μοντέλο στα σκαριά του Peugeot 508 ίσως, όμως οι πωλήσεις της κατηγορίας είναι χαμηλές και ο ανταγωνισμός δύσκολος. Μικρό; Τα περιθώρια κέρδους ελάχιστα, και τα premium μικρά δεν τα πάνε καλά. Αρα το SUV είναι μονόδρομος.

Είναι όμως αυτό που θέλουμε; Όσο ρεαλιστικό και λογικό και αν είναι, ποιος μπορεί να χαρεί, ή έστω να ανακουφιστεί από τα νέα ότι η Lancia επιστρέφει. Σα να σου λέει το αγαπημένο σου σουβλατζίδικο που κλείνει ότι τελικά θα μείνει ανοιχτό, αλλά θα πουλάει μόνο χάμπουργκερ.

Τι λέτε λοιπόν; Lancia και ας είναι και SUV; Σας κάνει; Σας αρκεί για να χαρείτε την αναβίωση της μάρκας; Ή θέλετε κάτι άλλο; Τι; Και τελικά μήπως ένα SUV από τη Lancia θα το αγοράζατε; Τι λέτε;

PEIRAIOS LEASING
OPEL