Απλό SUV ή και σε εκδόσεις off-road; Πάρτε θέση, ψηφίζοντας στο poll.

Τα off-road έγιναν SUVivor

18.899 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2017)

Θα σου άρεσε να έχεις την δυνατότητα επιλογής για το πόσο ασφάλτινο ή χωμάτινο θα είναι το SUV σου; Τι λέτε; Μπες ψήφισε και δες τι ψήφισαν οι υπόλοιποι.

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να διαλέξετε το SUV σας αν θα έχει ασφάλτινη ή χωμάτινη ρύθμιση; Αν μπορούσατε να αγοράστε το SUV που θέλετε, ρυθμισμένο για χρήση εκτός δρόμου, πιο σκληροτράχηλο, πιο ανθεκτικό, πιο off road.

Τη λογική αυτή την είχαμε δει στην πρώτη γενιά του VW Tiguan. Σε μία κατηγορία που ακόμη δεν ήταν ώριμη, οι Γερμανοί μπήκαν διστακτικά, προσφέροντα ένα αυτοκίνητο για κάθε γούστο. Εκεί που το ασφάλτινο Tiguan είχε πιο αεροδυναμικούς προφυλακτήρες και χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, η έκδοση off road είχε προφυλακτήρες σχεδιασμένους για μεγάλη γωνία προσέγγισης, και μεγάλη διαδρομή ανάρτησης. Και πολλές άλλες τέτοιες διαφορές.

Φυσικά είναι το ίδιο αυτοκίνητο, με πολύ πιο κοντούς προβόλους ώστε να μπορεί να σκαρφαλώνει, μεγαλύτερες διαδρομές ανάρτησης και ύψος από το έδαφος, διαφορετικές ζάντες και ελαστικά, κατάλληλα για χώμα και λάσπη, αλλά και προστατευτικά για το αμάξωμα ώστε οι γρατζουνιές από κλαδιά και πέτρες να είναι απαρατήρητες.

Δεν μιλάμε φυσικά για ένα καθαρόαιμο, αφού το αυτοκίνητο  έχει τα ίδια μηχανικά, γεωμετρία ανάρτησης και σύστημα τετρακίνησης. Απλά μία έκδοση που θα πάει στο κατσάβραχο του νησιού χωρίς να σπάει, θα βουτάει στις λάσπες χωρίς να πλημυρίζει, και θα περνάει από τους θάμνους χωρίς να γδέρνεται. Η τετρακίνηση θα εμπλέκεται πιο γρήγορα, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα θα μεταφέρουν τη ροπή πιο εύκολα στον τροχό με πρόσφυση, και το SUV θα μπορεί να ξελασπώσει τον οδηγό του από τα δύσκολα.

Φυσικά αυτά εχουν ένα κόστος. Όμως η μεταμόρφωση των off road σε SUV έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό στην αγορά, και πολύς κόσμος  θέλει το αυτοκίνητό του να έχει ικανότητες εκτός δρόμου.

Εσείς; Θα σας άρεσε να έχετε την δυνατότητα επιλογής για το πόσο ασφάλτινο ή χωμάτινο θα είναι το SUV σας; Και ποια μοντέλα πιστεύετε θα επωφελούνταν περισσότερο από μία τέτοια κίνηση; Τι λέτε; 

 

VW LEASEPRO
test center