To 102ΕΧ Concept.

Θέμα χρόνου ο ερχομός ηλεκτρικής Rolls-Royce

1.624 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2020)

H βρετανική φίρμα έχει αποφασίσει πως θα κατασκευάσει σύντομα ένα ηλεκτρικό μοντέλο και έτσι θα μπει και αυτή στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης.


Με περισσότερες από 20 μεγάλες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο να ανακοινώνουν τα σχέδιά τους για την σταδιακή απαγόρευση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Rolls-Roye από την πλευρά της έχει δηλώσει πως εάν και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ζήτηση για ένα υπερπολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο, θα εξαναγκαστούν να φτιάξουν ένα μέχρι το 2030 για να είναι προετοιμασμένοι απέναντι σε τέτοιου είδους απαγορεύσεις ακόμα και εάν οι περισσότερες εταιρείες έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στην υβριδική τεχνολογία.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε Torsten Muller-Otvos, CEO της φίρμας, μια ηλεκτρική Rolls-Royce θα ήταν ιδανική για την φίρμα αφού «θα είναι ήσυχη και θα προσφέρει άμεσα ροπή, τα μόνα οφέλη της μετάβασης από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στον ηλεκτρισμό».

Η νέα επερχόμενη ηλεκτρική Rolls-Royce θα αντικαταστήσεις της Wraith και Dawn που σύντομα ολοκληρώνεται ο κύκλος ζωής τους, ωστόσο αναμένεται να βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα.

Η βρετανική φίρμα φλέρταρε εδώ και καιρό με την κατασκευή ενός ηλεκτρικού μοντέλου από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας όταν είχε παρουσιάσει μια ηλεκτρική έκδοση της Phantom με όνομα 102ΕΧ Concept  που απέδιδε παραπάνω από 400 άλογα και προσέφερε αυτονομία 200 χιλιομέτρων.
 
 

Toyota
moto