Θετικό το αλκοτέστ της νικήτριας του GNTM που σκότωσε μοτοσυκλετιστή

Θετικό το αλκοτέστ της νικήτριας του GNTM που σκότωσε μοτοσυκλετιστή

2.949 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2022)

Θετικά βγήκαν και τα δύο αλκοτέστ στα οποία υποβλήθηκε η Κυβέλη Χατζηευστρατίου μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη, με θύμα 60χρονο μοτοσυκλετιστή.

Οι ποινές - Η αποζημίωση

Πολύ πάνω από το όριο των 0,50 γραμμαρίων ανά λίτρο, ήταν και τα δύο αλκοτέστ στα οποία υπεβλήθη η νικήτρια του GNTM Κυβέλη Χατζηευστρατίου, η οποία τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου παρέσυρε με το αυτοκίνητό της μηχανάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 60χρονος οδηγός του.

Το πρώτο τεστ συγκεκριμένα έδειξε πως η συγκέντρωση αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα της 20χρονης το μοιραίο ξημέρωμα ήταν 1,09 γραμμάρια ανά λίτρο. Το δεύτερο τεστ που λαμβάνεται υπόψη που διενεργήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) ήταν 1,02 γραμμάρια ανά λίτρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ποιες είναι οι ποινές

Σύμφωνα με το νόμο, έτσι όπως αυτός τροποποιήθηκε το 2019, προβλέπει ότι όποιος οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ανθρώπου. Ακόμη αφαιρείται η άδεια οδήγησης για τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο.

Το ύψος της αποζημίωσης

Επίσης προβλέπονται αποζημιώσεις για τους συγγενείς του θύματος. Σύμφωνα με το real.gr, η αποζημίωση κυμαίνεται από 60.000 έως 90.000 ευρώ για κάθε έναν από τους γονείς και για κάθε ανήλικο παιδί, περίπου 50.000 ευρώ για κάθε ενήλικο παιδί, 60.000 έως 80.000 ευρώ για την σύζυγο και 40.000 έως 60.000 ευρώ για κάθε ένα από τα αδέλφια του θύματος.

Η αποζημίωση καταβάλλεται από την ασφαλιστική εταιρεία του οδηγού που προκάλεσε το δυστύχημα, ωστόσο στη συνέχεια ζητά από τον οδηγό όλο το ποσό λόγω υπαιτιότητάς του.

Θυμίζουμε ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας ήταν πατέρας τριών παιδιών και η οικογένειά του θεωρείται δεδομένο πως θα αξιώσει οικονομική αποζημίωση για την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου. Ο θανών ήταν ιδιοκτήτης του ταχυφαγείου και στην επιχείρησή του έχει μπει ήδη πωλητήριο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw