Δυσάρεστα είναι να μαντάτα που περίμεναν τον Λιούις Χάμιλτον και την ομάδα της Mercedes.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Χάμιλτον, χάνει το GP του Sakhir

1.984 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2020)

Χωρίς τον Λιούις Χάμιλτον θα πραγματοποιηθεί το επερχόμενο Grand Prix του Sakhir, καθώς ο Βρετανός πιλότος και ήδη πρωταθλητής της σεζόν βρέθηκε θετικός στον Covid-19.


Δυσάρεστα είναι να μαντάτα που περίμεναν τον Λιούις Χάμιλτον και την ομάδα της Mercedes, καθώς στο τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο Βρετανός πιλότος εντοπίστηκε πως είναι θετικός στον Covid-19. Έτσι ο πρωταθλητής της F1 θα μείνει εκτός του Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου στο Μπαχρέιν, κάτι που επιβεβαίωσαν επίσημα οι αρμόδιοι.
 
«Οι FIA, Formula 1 και Mercedes-AMG Petronas F1 μπορούν σήμερα να επιβεβαιώσουν ότι κατά τη διάρκεια των υποχρεωτικών τεστ PCR πριν από το Grand Prix του Sakhir, ο Λιούις Χάμιλτον έχει βρεθεί θετικός στον COVID-19», αναφέρει αρχικά η επίσημη ανακοίνωση και συνεχίζει: «Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για τον COVID-19 και τις οδηγίες που υπάρχουν από αρχές δημόσιας υγείας στο Μπαχρέιν, ο ασθενής έχει απομονωθεί, ενώ όλες οι επαφές που είχε έχουν δηλωθεί».
 
Πλέον ο Χάμιλτον τίθεται εκτός του αγώνα, με τη Mercedes να υπογραμμίζει πως σύντομα θα ανακοινώσει το όνομα του αντικαταστάτη του. Οι επίσημοι οδηγοί της ομάδας είναι οι Stoffel Vandoorne και Esteban Gutierrez, ενώ και ο Nico Hulkenberg - ο οποίος έχει αγωνιστεί τρεις φορές για την Racing Point φέτος - είναι πιθανός υποψήφιος.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes ανέφερε πως ο Χάμιλτον έκανε τρία τεστ την περασμένη εβδομάδα και όλα βγήκαν αρνητικά, ωστόσο ξύπνησε τη Δευτέρα το πρωί με ήπια συμπτώματα. Παράλληλα οι άνθρωποι της ομάδας αναφέρουν πως πέραν των ήπιων συμπτωμάτων ο Χάμιλτον δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα και είναι σε καλή κατάσταση.

Mercedes
moto