Θριαμβευτής ο Sergio Perez στην βροχερή Σιγκαπούρη
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θριαμβευτής ο Sergio Perez στην βροχερή Σιγκαπούρη

4.414 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2022)

Την πρώτη του νίκη στους δρόμους της Σιγκαπούρης πήρε ο Sergio Perez καταφέρνοντας να κρατήσει τον Charles Leclerc πίσω του. Ο Sainz συμπλήρωσε το πόντιουμ και ο Verstappen τερμάτισε έβδομος.

Απανωτά τα Safety Cars

Η δυνατή βροχή που έπεφτε στην πίστα ανάγκασε τους διοργανωτές να καθυστερήσουν την έναρξη του αγώνα περισσότερο από μία ώρα. Πάρα ταύτα, όταν τα κόκκινα φώτα έκλεισαν, η πίστα συνέχισε να έχει αρκετό νερό δυσκολεύοντας πολύ τους περισσότερους οδηγούς. Η πρώτη στροφή βρήκε τον Perez μπροστά από τον Leclerc και τον Sainz μπροστά από τον Hamilton, την στιγμή ο Verstappen έχασε 5 θέσεις και έπεσε 12ος πριν ανέβει μέχρι την 9η όταν ξεκίνησε ο χορός των αυτοκινήτων ασφαλείας. Το πρώτο μπήκε στον 9ο γύρο μετά από σύγκρουση του Latifi με τον Zhou, ενώ το δεύτερο (εικονικό) ήρθε στον 20ο γύρο μετά από εγκατάλειψη του Alonso.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Russell ο θαρραλέος - Έπεσε στο 2ωρο η καρό σημαία

Ο πρώτος που δοκίμασε να βάλει slick ελαστικά ήταν ο Russell της Mercedes, ο οποίος, αν και αρχικά έδειξε να δυσκολεύεται, άρχισε σιγά να ανεβάζει ρυθμό. Αμέσως, άρχισαν να ακολουθούν το παράδειγμά του όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί μέχρι που μπήκε στην πίστα το τρίτο Safety Car μετά από σύγκρουση του Tsunoda με τις μπαριέρες. Αυτή η εξέλιξη βοήθησε την McLaren που κάλεσε τους Norris και Ricciardo στα pits (ήταν οι μόνοι που δεν είχαν αλλάξει λάστιχα) με αποτέλεσμα να βγουν ξανά στην πίστα στην 4η και 6η θέση αντίστοιχα.

Ο αγώνας επανεκκινήθηκε ξανά στον 39ο γύρο με τον Perez να συνεχίζει από την πρώτη θέση και τον teammate του να χάνει τα φρένα και να πέφτει στην 8η θέση μπροστά από τον Hamilton που στο μεταξύ είχε χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου και έπεσε στις μπαριέρες.

Με το όριο των 2 ωρών να πλησιάζει, ο Perez χρειαζόταν απλά να μείνει μπροστά από το Leclerc για να πάρει την καρό σημαία, τα πράγματα όμως περιπλέχτηκαν όταν ο Μεξικανός ειδοποιήθηκε πως οι αγωνοδίκες εξετάζουν εάν προσπέρασε το Safety Car κατά την δεύτερη επανεκκίνηση του αγώνα. O Leclerc πήρε εντολή να τον πιέσει και να μείνει κοντά του σε απόσταση μικρότερη των 5 δευτερολέπτων (ώστε να το εκμεταλλευτεί εάν ο Perez πάρει κάποια ποινή), όμως ο Μεξικανός ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να πάρει τελικά την καρό σημαία με 7+ δευτερόλεπτα διαφορά. Μένει να δούμε αν η διαφορά που έχτισε είναι αρκετή, ώστε να μην χάσει τη νίκη του.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN