2 φωτογραφίες »

Θρίαμβος Verstappen στο επετειακό GP των 70 χρόνων της F1

2.951 Επισκέψεις στο άρθρο (9/8/2020)

O «Ιπτάμενος Ολλανδός» έβαλε τέλος στην φετινή κυριαρχία των Mercedes χάρη στο colpo grosso της Red Bull. Δείτε την τελική κατάταξη.

Απόλυτη επιτυχία είχε η εκπληκτική στρατηγική της Red Bull να ξεκινήσει τον αγώνα ο Max Verstappen με την σκληρότερη γόμα της Pirelli, την ίδια στιγμή που και οι δύο πιλότοι της Mercedes, δεν ρίσκαραν, και ξεκίνησαν τον αγώνα με την safe επιλογή των medium ελαστικών.

Δεν πέρασαν πολλοί γύροι μετά την έναρξη του grand prix όταν φάνηκε πως η Mercedes αντιμετώπιζε υπέρμετρη φθορά στα ελαστικά και των δύο μονοθεσίων της, κάτι που οδήγησε και τον Bottas και τον Hamilton γρήγορα στα pits για την τοποθέτηση των πολύ σκληρών ελαστικών. Και έτσι όμως, και μετά από το pit του Verstappen, οι οδηγοί δεν μπορούσαν να πιάσουν τον Ολλανδό στην πρώτη θέση.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και μετά το δεύτερο pit stop των πρωτοπόρων με την διαφορά πως o Hamilton έμεινε έξω για αρκετούς γύρους μήπως και μπορέσει να πάρει την καρό σημαία σταματώντας μόνο μια φορά στα pits.  Όταν αυτό φάνηκε αδύνατο, ο Bρετανός μπήκε για την αλλαγή, βγήκε στην πίστα πίσω από τον Leclerc αλλά μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη θέση περνώντας ακόμα και τον Bottas στους τελευταίους γύρους.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Leclerc με Ferrari πανηγυρίζοντας μάλιστα στην ενδοεπικοινωνία για το κατόρθωμα του ενώ πίσω του ήταν ο Albon με την δεύτερη Red Bull πραγματοποιώντας έναν πολύ καλό αγώνα με εντυπωσιακές προσπεράσεις. Στις επόμενες δύο θέσεις βρέθηκαν τα ροζ μονοθέσια της Racing Point των Stroll και Hulkenberg. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Οcon, Νοrris και Kvyat.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Ισπανία στις 14-16 Αυγούστου.

Η τελική κατάταξη: 

PEIRAIOS LEASING
test center