Τι διαφορές έχουν τα 3 SUV πόλης της Volkswagen;

Τι διαφορές έχουν τα 3 SUV πόλης της Volkswagen;

25.405 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2022)

3 SUV στην ίδια κατηγορία έχει η Volkswagen όταν οι άλλοι κατασκευαστές μόνο ένα! Γιατί το κάνει αυτό και που διαφέρουν μεταξύ τους; Πάμε να λύσουμε τις απορίες σας θέτοντας στο επίκεντρο την πιο πρόσφατη άφιξη, το κουπέ σε εμφάνιση Taigo.

Taigo, T-Cross, T-Roc: 3 VW SUV στην ίδια κατηγορία

Η... ιστορία είναι χιλιοπαιγμένη, αλλά κάθε φορά το ίδιο και περισσότερο ενδιαφέρουσα. Οι εταιρείες αναγνωρίζουν δηλαδή την τάση του αγοραστικού κοινού προς τα μικρά crossover, για αυτό και ενισχύουν τις προτάσεις τους στην συγκεκριμένη κατηγορία. Για την ελληνική πραγματικότητα, δε, η κλάση των B-SUV είναι και η δημοφιλέστερη ανάμεσα στους καταναλωτές, όπως απέδειξαν και τα στοιχεία του ΣΕΕΑ για τις πωλήσεις του 2021.

Κάπως έτσι, λοιπόν, η Volkswagen βάζει στην φαρέτρα των SUV πόλης μία ακόμη πρόταση, που καλείται να συνεπικουρήσει τα T-Roc και T-Cross. Η πιο μοντέρνα επιλογή των Γερμανών ακούει στο όνομα Volkswagen Taigo, το πρώτο ευρωπαϊκό coupe μικρό SUV της γερμανικής εταιρείας. Ένα μοντέλο που είχαμε δει μάλιστα να κυκλοφορεί ήδη στην Βραζιλία με το όνομα «Nivus», προτού έρθει και στην Γηραιά Ήπειρο με άλλη ονομασία.

Ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα στην χώρα μας έχει ξεκινήσει, πάμε να δούμε σε τι διαφέρει συγκριτικά με τους δύο «παλιούς» σωματοφύλακες της κατηγορίας από πλευράς Volkswagen;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Διαστάσεις: Ίδια πλατφόρμα, μεγαλύτερο το Taigo

Ξεκινώντας από τις ομοιότητες ανάμεσα στα 3 SUVάκια, πρέπει να σταθούμε στην κοινή πλατφόρμα κατασκευής τους. Η «βασική» σπονδυλωτή MQB αποτέλεσε βάση και για τα τρία μοντέλα, τα οποία φυσικά έχουν επιμέρους διαφορές στις διαστάσεις τους. Δεδομένα, Taigo και T-Cross μοιάζουν περισσότερο λόγω της παραλλαγής MQB A0 πάνω στην οποία «έχουν» χτιστεί, στοιχείο που εξηγεί την επιχειρηματολογία πολλών πως το Taigo είναι στην πράξη μία παραλλαγή του T-Cross με διαφορετικό design και αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις.
 
Από την πλευρά του το T-Roc είναι βασισμένο στην έκδοση MQB A1. Για να μιλήσουμε με αριθμούς τώρα, το νέο Volkswagen Taigo είναι το μεγαλύτερο των τριών. Πιο συγκεκριμένα, έχει μήκος 4.266 χλστ, πλάτος 1.757 χλστ., ύψος 1.518 χλστ., επομένως είναι 32 χλστ. μεγαλύτερο από το T-Roc (4.234 χλστ.) και 15,8 εκατοστά μεγαλύτερο από το T-Cross (4.108 χλστ.).

Σχεδίαση: Πιο κομψό το Taigo, περισσότερο συντηρητικά τα T-Roc και Τ-Cross

Εσωτερικό - Εξοπλισμός: Με ψηφιακό πίνακα οργάνων και διακόσμηση αλά Polo

Χώροι: Πορτ-μπαγκάζ στους μέσους όρους

Κινητήρες: Χωρίς diesel, ίδια μοτέρ με T-Cross

Η γνώμη μας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
NISSAN