Χειμερινή λίστα ελέγχου για το αυτοκίνητό σας.

Τι πρέπει να ελέγχω το χειμώνα

3.339 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/1/2017

Διαβάστε τι πρέπει να προσέχετε τους χειμερινούς μήνες στο αυτοκίνητό σας και πως να το διατηρείτε ετοιμοπόλεμο με λίγα χρήματα.

 
Παγετός, χιόνι και λάσπη αποτελούν μεγάλη πρόκληση τους χειμερινούς μήνες για κάθε αυτοκίνητο. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνθήκες αυτές με ασφάλεια, η εταιρεία pro-tec hellas έχει ετοιμάσει μια λίστα με τα πιο σημαντικά σημεία ελέγχου:
 
1. Σύστημα Ψύξης
Η επιλογή του κατάλληλου αντιψυκτικού και η σωστή συντήρηση του συστήματος ψύξης βοηθούν στην ταχύτερη θέρμανση του εσωτερικού χώρου του αυτοκινήτου.
 
2. Μπαταρία
Κάθε χρόνο, οι παλιές μπαταρίες είναι η πιο συνηθισμένη αιτία βλαβών. Η μπαταρία πρέπει να ελέγχεται και να αντικαθίσταται αν χρειαστεί.
 
3. Σύστημα Καυσίμου
Το νερό που έχει συσσωρευτεί στο σύστημα καυσίμου, πρέπει να αφαιρεθεί πριν οι θερμοκρασίες πέσουν υπό το μηδέν. Τόσο για τους πετρελαιοκινητήρες όσο και για τους βενζινοκινητήρες, η BluechemGroup έχει αποτελεσματικές και αξιόπιστες λύσεις. Έξτρα συμβουλή: Αν επιθυμείτε να φροντίσετε επίσης και το σύστημα εξαγωγής ενδείκνυται το Oxicat.
 
4. Σύστημα πλύσης παρμπρίζ
Η αποτελεσματική προστασία ενάντια στο πάγωμα είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του συστήματος πλύσης παρμπρίζ.

Δείτε τις προϊοντικές προτάσεις της pro-tech Hellas για τα συγκεκριμένα σημεία ελέγχου και όχι μόνο, εδώ.
 
5. Φώτα
Όλα τα συστήματα φωτισμού και ειδικά τα φανάρια , πρέπει να ελέγχονται αν λειτουργούν σωστά. Για να υπάρχει ιδανικός φωτισμός  κατά την χειμερινή περίοδο που επικρατούν μέρες με σκοτάδι, πρέπει τα φανάρια να καθαρίζονται τακτικά και να διατηρούνται καθαρά. Το Nano Headlight Restore Kit ανανεώνει πλήρως τα φανάρια και τα προστατεύει από την μόλυνση.
 
6. Τζάμια
Για να διατηρηθεί  καθαρό το παρμπρίζ  και να αποφευχθούν οι γραμμές , πρέπει να ελέγχεται η κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων.
 
7. Πόρτες
Όλα τα λάστιχα, πρέπει να φροντίζονται διεξοδικά πριν την χειμερινή περίοδο, ώστε να μην παγώσουν. 

9. Χειμερινά λάστιχα
Για ασφαλή οδήγηση, το προφίλ λάστιχου πρέπει να έχει τουλάχιστον 4χιλ. βάθος.  Επίσης, η ηλικία του δεν πρέπει να ξεπερνά τα δέκα έτη. Έξτρα συμβουλή: Οι βλάβες στην πλήμνη τροχού από νερό και άλατα του δρόμου μπορούν να αποφευχθούν με την χρήση του Brake AntiSeize.