Τι προσφέρει η «βασική» Mercedes GLA των 34.950 ευρώ;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι προσφέρει η «βασική» Mercedes GLA των 34.950 ευρώ;

88.202 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2022)

H Μercedes GLA 180 είναι το πιο προσιτό SUV της Mercedes στην Ελλάδα, διαθέτει πλήρη εξοπλισμό από την βασική και ικανότατο turbo κινητήρα 1,33 λίτρων με ισχύ 136 άλογα.

Τι GLA παίρνω με 34.950 ευρώ;

Το ενδιαφέρον του κοινού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη είναι μεγάλο για τα SUV αυτοκίνητα και για αυτό η Mercedes έχει αναπτύξει μια ευρεία γκάμα τέτοιων αυτοκινήτων. Στη βάση της σειράς αυτής βρίσκεται η νέα GLA που θέλει να συνεχίσει την εμπορική επιτυχία της προηγούμενης γενιάς προσφέροντας ακόμη περισσότερο τεχνολογικό εξοπλισμό, κομψή σχεδίαση, συστήματα πολυτελείας και συναρμογή αντίστοιχη του «ονόματος» της Mercedes. Oι τιμές της ξεκινούν από τις 34.950 ευρώ για την έκδοση GLA 180 που τροφοδοτείται από τον 1,33 λίτρων turbo κινητήρα των 136 ίππων. Πάμε να δούμε τι προσφέρει το πιο προσιτό SUV της Mercedes:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Κάτι παραπάνω από μια υπερυψωμένη A-Class

H GLA προβάλλει το δικό της αισθητικό προφίλ διατηρώντας τους δεσμούς αίματος με την A-Class σε μερικά πολύ διακριτικά δοσμένα στοιχεία. Συνολικά είναι κατά 10 εκ. πιο ψηλή από την προηγούμενη GLA (1.611 χλστ. ύψος) και βρίσκεται και λίγο πιο ψηλά από το έδαφος (κατά 9 χλστ.) στα 143 χλστ., ενώ λόγω GLB το μήκος της έχει μειωθεί ελαφρώς και φτάνει στα 4.410 χλστ. από τα 4.424 χλστ. Το αμάξωμά της χαρακτηρίζεται από όμορφες καμπύλες επιφάνειες (αντίθετα με την πιο τετράγωνη αισθητική της GLB), ενώ για τον δυναμισμό της φροντίζουν τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω (με αυτά να παραπέμπουν στα αντίστοιχα της A-Class), και την όμορφη και μεγάλη μάσκα στο εμπρός μέρος.

Εσωτερικό: Ευρύχωρη, hi-tech και πολυτελής

Μπαίνοντας μέσα στην GLA δεν θα συναντήσουμε κάτι πρωτόγνωρο ή κάποιο στοιχείο που δεν έχουμε βρει ήδη στην Α-Class. Όπως και κάθε μοντέλο της Mercedes έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής, προσεγμένο φινίρισμα και κορυφαία συναρμολόγηση, ενώ είναι εμφανής η αναβάθμιση στην πρακτικότητα, με νέες και βολικές θέσεις για αντικείμενα. Ο διάκοσμος είναι σύγχρονος και ευχάριστος με τις 2 οθόνες του συστήματος MBUX (7 ιντσών ή προαιρετικά 10,25 ιντσών) να συνθέτουν τον hi-tech χαρακτήρα της. Σε σχέση με την A-Class, η GLA έχει φυσικά υψηλότερη θέση οδήγησης αλλά και οι χώροι που προσφέρει με 4 ή 5 επιβάτες είναι πολύ καλοί παρά τις  πιο «μαζεμένες» διαστάσεις. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 435 λίτρα, διαθέτει μεγάλο άνοιγμα και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

Η έκδοση GLA 180 μπορεί να βρίσκεται στη βάση της γκάμας του μοντέλου, ωστόσο είναι υπερπλήρης σε εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων, η έκδοση περιλαμβάνει υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, cruise control, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, δύο οθόνες 7 ιντσών (μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα infotainment), προβολείς αλογόνου, με φώτα πορείας ημέρας LED, ράγες οροφής σε αλουμίνιο, sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών σε δέρμα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center