Tα ηλεκτρικά στοιχεία θα θερμαίνονται όταν η ζώνη ασφαλείας χρησιμοποιείται από κάποιον επιβάτη.

Tα ηλεκτρικά στοιχεία θα θερμαίνονται όταν η ζώνη ασφαλείας χρησιμοποιείται από κάποιον επιβάτη.

Tι θα λέγατε για θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας;

3.016 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2018)

Μια νέα πατέντα που αφορά την εγκατάσταση θερμαινόμενων ζωνών ασφαλείας για τους επιβάτες κατοχύρωσε η Ford. Eσείς τι λέτε; Θα σας άρεσε να έχετε κάτι τέτοιο στο αυτοκίνητό σας;

O τεχνολογικός εξοπλισμός των αυτοκινήτων που διατίθεται σήμερα, ακόμα και στις βασικές εκδόσεις, είναι πλούσιος και περιλαμβάνει κάμποσα «καλούδια» για να βελτιώσει την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών. Οι εταιρείες ωστόσο φαίνεται πως ψάχνουν συνεχώς να κάνουν ένα βήμα παρακάτω και να προσφέρουν κάτι περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους με σκοπό να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερούς πελάτες.
 
Τις τελευταίες ώρες ήρθαν στο φως πληροφορίες σχετικά με μια νέα πατέντα της Ford, κατοχυρώνοντας μάλιστα τα δικαιώματα για την χρήση της στο αρμόδιο Γραφείο Δικαιωμάτων των ΗΠΑ. Η πατέντα αφορά την εγκατάσταση θερμαινόμενων ζωνών ασφαλείας με την μάρκα να αναλύει διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να αναπτυχθεί στις 31 σελίδες που απέστειλε προς κατοχύρωση. Σύμφωνα με έναν από τους τρόπους, η Ford αναφέρει πως ανάμεσα στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι ζώνες, μπορούν να εγκατασταθούν ηλεκτρικά στοιχεία, τα οποία θα θερμαίνονται, όταν η ζώνη ασφαλείας χρησιμοποιείται από κάποιον επιβάτη, μόνο όταν ο κινητήρας είναι ανοιχτός και σε θερμοκρασίες που θα ρυθμίζει ο ίδιος ο χρήστης ή ο οδηγός.

Ναι, όντως, η τεχνολογία αυτή δεν είναι ό,τι πιο ριζοσπαστικό έχουμε συναντήσει τελευταία στον κόσμο της αυτοκίνησης αλλά, όπως και το θερμαινόμενο τιμόνι, μπορεί να μην θεωρείται απαραίτητος εξοπλισμός για το καινούριο σου αυτοκίνητο αλλά σε μέρες όπως η σημερινή, όπου το κρύο είναι αρκετό, κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει την διαφορά.

Εσείς τι λέτε; Eίναι καλή η ιδέα της Ford;
 

Hyundai
vw