Βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε στην Audi από τους Γερμανούς εισαγγελείς.

Τιμωρήθηκε με πρόστιμο η Audi

2.440 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2018)

Βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε στην Audi από τους Γερμανούς εισαγγελείς, το οποίο αποδέχτηκε η εταιρεία.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η γερμανική φίρμα τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 927,12 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, από τους Γερμανούς εισαγγελείς για παραβιάσεις που συνδέονται με τους κινητήρες ντίζελ V6 και V8, που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα καταπολέμησης της ρύπανσης.
Μάλιστα τα ίδια μέσα κάνουν λόγο πως η Audi σε δήλωσή της γνωστοποίησε πως αποδέχτηκε το πρόστιμο και δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση, για να μειωθεί ή να επαλειφθεί η ποινή, αποδεχόμενη με αυτό τον τρόπο την ευθύνη για τις αποκλίσεις των κινητήρων της. Παράλληλα η μάρκα γνωστοποίησε πως το πρόστιμο αυτό θα έχει αντίκτυπο στα ετήσια κέρδη της.
 
«Λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά στοιχεία, ο Όμιλος Audi θα υποχωρήσει σημαντικά από τους σημαντικούς δείκτες χρηματοοικονομικών βασικών επιδόσεων που προβλέπονται για το οικονομικό έτος 2018», δήλωσε η Audi σε δήλωσή της. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το πρόστιμο αυτό αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά και τα οικονομικά του Volkswagen Group, με τη μητρική εταιρεία να δηλώνει πως τα κέρδη της θα επηρεαστούν.         

Hyundai
vw