Η νέα αμιγώς ηλεκτρική Mercedes B-Class θα φτάσει στις αγορές της Ευρώπης το φθινόπωρο του 2014 με αυτονομία κίνησης 200 χλμ. και τελική τα 160 χλμ./ώρα.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική Mercedes B-Class θα φτάσει στις αγορές της Ευρώπης το φθινόπωρο του 2014 με αυτονομία κίνησης 200 χλμ. και τελική τα 160 χλμ./ώρα.

Το 2014 η ηλεκτρική Mercedes B-Class

6.601 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2013)

Η Mercedes επιβεβαίωσε ότι θα λανσάρει την ηλεκτρική έκδοση της B-Class μέσα στο 2014, ως «αντίπαλο δέος» του BMW i3, διαθέτοντας καινοτόμες τεχνολογίες, μεγάλη αυτονομία και ανταγωνιστική τιμή.

Ο Thomas Weber, επικεφαλής της Daimler, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι ετοιμάζεται η νέα ηλεκτρική B-Class, η οποία θα κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά. Αναλυτικότερα, ο Weber υποστήριξε πως το νέο μοντέλο θα είναι η «πρωτοποριακή κίνηση» για τη Mercedes, καθώς θα προσφέρει «σπορτίφ αίσθηση σε compact διαστάσεις». Θα μπορεί δηλαδή να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ. με ανώτατη ταχύτητα τα 160 χλμ./ώρα. Επίσης, θα διαθέτει αυτονομία 200 χλμ., η οποία δεν θα είναι «στα χαρτιά», όπως ανέφερε, αλλά πραγματική, ενώ θα χρειάζεται μόλις 3 ώρες για πλήρη φόρτιση των μπαταριών.Παράλληλα, επεσήμανε ότι το νέο μοντέλο θα διαθέτει και προηγμένη τεχνολογία, καθώς θα ενσωματώνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (δύο σταδίων), ενώ το φρενάρισμα θα μπορεί να πραγματοποιείται και μέσω των paddles στο τιμόνι (χωρίς να απαιτείται φρενάρισμα με τα πόδια). Κάτι τέτοιο θα αποτελεί μια «ξεχωριστή οδηγική εμπειρία», κατά τον Weber.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Weber είπε χαρακτηριστικά πως η ηλεκτρική B-Class θα έχει ανταγωνιστική τιμή, αλλά ακόμα αυτή δεν έχει καθοριστεί. Επίσης, αναμένεται να λανσαριστεί πρώτα στην Αμερική την άνοιξη του 2014 και στην Ευρώπη να φτάσει το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto