Στην εικόνα βλέπετε την ολοκαίνουργια Mercedes GLB.

Το 2021 η επιβεβαιωμένη Mercedes EQB

1.913 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2019)

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover της Mercedes, EQB επιβεβαιώθηκε πως θα μπει στη γραμμή παραγωγής και θα βασιστεί στην πλατφόρμα της νέας GLB, πριν εισέλθει στις αγορές το 2021.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί επίσημες εικόνες του μοντέλο, οι πληροφορίες που απορρέουν, θέλουν το «πράσινο» crossover να έρχεται με ένα παρόμοιο εξωτερικό σχεδιασμό με αυτό της πρόσφατα αποκαλυφθείσας GLB. Ωστόσο όπως κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο έτσι και αυτό θα τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να ξεχωρίζει η ηλεκτρική του φύση.
 
Αν και η νέα EQB θα «πατήσει» πάνω στην ίδια πλατφόρμα με τη GLB, η Mercedes δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν θα την προσφέρει ως επταθέσια. Παράλληλα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η αυτονομία του θα βρίσκεται περίπου στα 480 χιλιόμετρα, για να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σχέση με τους αντιπάλους της.
 
Ενώ αναμένουμε να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες αξίζει να σημειωθεί πως η νέα αμιγώς ηλεκτρική EQB αποτελεί μέρος της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της Mercedes, η οποία θα παρουσιάσει 10 νέες εκδόσεις μοντέλων μέχρι το 2022. Το νέο μοντέλο θα βρεθεί κάτω από την  EQC στη γκάμα των ηλεκτρικών SUV/crossover.

ELASTIKA 2024
moto