• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το 70% των Ευρωπαίων σκέφτεται να πάρει ηλεκτρικό

1.266 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/4/2021

Σε μία πανευρωπαϊκή έρευνα αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση προχώρησε η Nissan, η οποία μεταξύ άλλων καταδεικνύει ότι το 70% των Ευρωπαίων οδηγών, θα θεωρούσε ένα ηλεκτρικό όχημα ως το επόμενο αυτοκίνητό τους!

NISSAN: Qashqai τώρα με όφελος έως 2.000€€

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Για να καταλάβει τι παρακινεί ή εμποδίζει τους οδηγούς να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Nissan διεξήγαγε έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές  σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαχωρίζοντας το δείγμα  των ερωτηθέντων αυτοκινητιστών EV (ηλεκτρικό) και ICE (κινητήρα εσωτερικής καύσης). Τα αρχικά ευρήματα αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση των οδηγών από ένα EV  βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89%  των οδηγών να δηλώνουν ότι η μετάβαση σε EV ήταν η σωστή απόφαση. Το 74% αισθάνονται πιο άνετοι και το 77%  το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό, τι ένα όχημα με μοτέρ καύσης.
 
Ερωτώμενοι αν θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα ως το επόμενο αυτοκίνητό τους, το 70% των Ευρωπαίων οδηγών δηλώνουν θετικοί. Ο πιο δημοφιλής λόγος για μια τέτοια αγορά, είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρει, φτάνοντας το 49% των ερωτηθέντων. Από κει και πέρα το 97%  των οδηγών ηλεκτρικών δήλωσε ότι η μετάβαση από  ICE σε EV ήταν όπως την περίμεναν ή ευκολότερη.
 
Παρά τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ των αυτοκινητιστών EV και των αντίστοιχων ICE, η σημασία της βιωσιμότητας παραμένει ξεκάθαρη, με σχεδόν το 85% των οδηγών που ερωτήθηκαν να εκτιμούν την αξία των πρώτων για το ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Η έρευνα απεικονίζει την ηλεκτρική οδήγηση ως ευχάριστη και επιθυμητή, με το  89%  των Ευρωπαίων οδηγών EV να είναι ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους και το 78%  να δηλώνει ότι είναι καλύτερη από αυτό που ανέμεναν.
 
Επιπλέον, πάνω από το ένα τρίτο (34%) των οδηγών EV αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή  χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των οδηγών ICE που εξετάζουν την αγορά ενός EV, επιβεβαιώνουν με την σειρά τους  ότι η προηγμένη τεχνολογία τους δελεάζει για την μετάβαση αυτή. Η έρευνα κατέδειξε ότι σχεδόν οι μισοί (49%) εκ των οδηγών ICE σκέφτονται την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση για περιβαλλοντικούς λόγους, με το 40%  των οδηγών EV να έχουν πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη αγορά για τον ίδιο λόγο. Το 33%  των οδηγών ηλεκτρικών έλαβε την απόφαση λόγω των μηδενικών εκπομπών των ηλεκτρικών οχημάτων.
 
Τέλος, η προοπτική του χαμηλού κόστους χρήσης δελεάζει το 31%  των οδηγών ενός αυτοκινήτου με μοτέρ καύσης που σκέφτονται να το αλλάξουν με ένα ηλεκτρικό. Από την άλλη πλευρά, έχοντας κάνει αυτή την αλλαγή, το 83%  των οδηγών EV παραδέχεται ότι το κόστος χρήσης είναι μικρότερο από το αναμενόμενο.

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια