Το πρώτο πρωτάθλημα TCR (Touring Car Championship) που θα αποτελείται από 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα γεννιέται και θα ονομάζεται E TCR.

Το CUPRA e-Racer καλωσορίζει το E TCR

2.103 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2018)

Το πρώτο πρωτάθλημα TCR (Touring Car Championship) που θα αποτελείται από 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα γεννιέται και θα ονομάζεται E TCR.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η CUPRA δεν μιλάμε ακόμα για ένα αυτόνομο πρωτάθλημα, αλλά για μια σειρά από ορισμένες συμμετοχές του νέου αμιγούς ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου e-Racer, στους αγώνες TCR που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2018.
 
Μέσω αυτής της συμμετοχής θα εξεταστεί, θα αξιολογηθεί αλλά και θα συγκριθεί η δυναμική του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της φίρμας σε σχέση με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα TCR που παίρνουν ισχύ από κινητήρες εσωτερικής καύσης, έχοντας ως απώτερο στόχο τη δημιουργία του E TCR ως ένα αυτόνομο πρωτάθλημα το 2019.
Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της SEAT, Dr. Matthias Rabe, είπε: «Δεσμευόμαστε με το E TCR, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον του θεσμού είναι στους ηλεκτροκινητήρες. Ακριβώς όπως το SEAT Leon Cup Racer έθεσε τα τεχνικά θεμέλια του πρωταθλήματος TCR, για άλλη μια φορά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα εμπειρία και καλούμε και τους υπόλοιπους κατασκευαστές αυτοκινήτων να μας ακολουθήσουν σε αυτή τη νέα εκπληκτική περιπέτεια.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως το νέο CUPRA e-Racer, έκανε το επίσημο ντεμπούτου του μπροστά στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Mercedes
test center