• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Στις εικόνες βλέπετε την πρόταση του ανεξάρτητου σχεδιαστή Kleber Silva για το Grand Duster.

Το Dacia Grand Duster;

6.462 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/9/2020

Το Grand Duster θα μπορούσε να αποτελέσει την 7θέσια έκδοση του γνωστού μας σκληροτράχηλου SUV, οδηγώντας παράλληλα της Dacia στο «κόψιμο» του Lodgy.


H Dacia παρουσίασε πριν λίγες εβδομάδες τα ολοκαίνουρια Sandero, Sandero Stepway και Logan, ωστόσο το ανανεωμένο Duster θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το 2022 για να κάνει την εμφάνισή του.

Η γκάμα της Dacia πάντως θα μπορούσε σύντομα να λάβει και ένα νέο μοντέλο που θα βοηθούσε την φίρμα να πετύχει μεγαλύτερες πωλήσεις. Αυτό δεν είναι άλλο από ένα Grand Duster, το γνωστό μας σκληροτράχηλο SUV αλλά με δύο επιπλέον πίσω καθίσματα που θα γινόταν το πλέον κατάλληλο για μεγάλες οικογένειες σε μήκος 4,5 μέτρων. Ο ερχομός ενός τέτοιου μοντέλου θα επέτρεπε στην μάρκα να σταματήσει την παραγωγή του πολυμορφικού Lodgy που άλλωστε δεν κατάφερε ποτέ να πετύχει σημαντικές πωλήσεις.

Στις εικόνες βλέπετε την πρόταση του ανεξάρτητου σχεδιαστή Kleber Silva για το Grand Duster, με το αυτοκίνητο να υιοθετεί την νέα σχεδιαστική ταυτότητας της φίρμας, όπως αυτή έκανε ντεμπούτο στα νέα Logan και Sandero.

Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και το αυξημένο βάρος που θα έχει ένα Grand Duster, o πιο κατάλληλος κινητήρας θα ήταν ο TCe των 130 ίππων, το ίδιο μοτέρ που βρίσκουμε στην A-Class και έχει κατασκευαστεί από κοινού από την Renault και την Mercedes.

H Dacia πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει τον ερχομό ενός τέτοιου μοντέλου μέχρι αυτή την στιγμή, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι σχετικά με το εάν θα δούμε κάποιο στιγμή ένα Grand Duster να μπαίνει σε παραγωγή.
 
 
 

51 διαθέσιμα άρθρα για DACIA  DUSTER

Tags: DACIA DUSTER