Tο μοντέλο «φοράει» τα εμβλήματα του τμήματος επιδόσεων.

Tο Copen GR Sport έχει ήδη λάβει το πράσινο φως για να μπει σε παραγωγή.

Tο concept υιοθετεί μοναδικής σχεδίασης γρίλια από χρώμιο.

To Daihatsu Copen της Gazoo Racing

15.114 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2019)

Έτοιμο να παρουσιαστεί φαίνεται πως είναι το Copen GR Sport. Πώς σας φαίνεται;

Μπορεί το περιορισμένης παραγωγής Copen coupe να είναι το μοντέλο που η ιαπωνική εταιρεία προμοτάρει περισσότερο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες άλλες εκδόσεις του μικρού roadster που προκαλούν το ενδιαφέρον.

Πρόκειται για δύο concept με όνομα GR Sport και Copen Cero Sports Premium. Το πρώτο από αυτά είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Daihatsu με την Toyota Gazoo Racing, με το μοντέλο να «φοράει» ακόμα και τα εμβλήματα του τμήματος επιδόσεων στην γρίλια και στο πορτ-μπαγκάζ. Με την Τοyota να ελέγχει πλήρως την Daihatsu, η Gazoo Racing πήρε το θέμα «στα σοβαρά» και ανακοίνωσε πως αύξησε την ακαμψία του roadster αναβαθμίζοντας σημαντικά το σασί και το εξόπλισε με χρυσές 16άρες ΒΒS ζάντες, νέο πίσω διαχύτη, Recaro καθίσματα, νέα σχεδίαση στην κονσόλα και ολοκαίνουρια γρίλια.
 
Όσον αφορά στο Cero Sports Premium, το concept υιοθετεί μοναδικής σχεδίασης γρίλια με χρώμιο, γκρι κάλυμμα οροφής, Recaro καθίσματα κ.α. Και τα δύο μοντέλα πάντως δεν έχουν αλλαγές στον τομέα της ισχύος αφού εξοπλίζονται με τον ίδιο 3κύλινδρο 0,66 λτ. turbo κινητήρα των 65 ίππων.

Τέλος, υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο πως το Copen GR Sport έχει ήδη λάβει το πράσινο φως για να μπει σε παραγωγή.
 

PEIRAIOS LEASING
test center