Το Fiat Punto επιστρέφει το 2023

8.786 Επισκέψεις στο άρθρο (5/8/2021)

Επιτέλους! Η Fiat επιστρέφει στην μικρή κατηγορία μετά από απουσία αρκετών χρόνων με ένα από τα πιο αγαπητά μοντέλα της, το Punto, που θα μοιράζεται μέρη με το Peugeot 208!

Κατά την διάρκεια μιας επίσημης παρουσίασης η Stellantis ανακοίνωσε την έλευση ενός νέου μικρού μοντέλου από την Fiat μέσα στο 2023, που θα βασίζεται πάνω στην κοινή πλατφόρμα του ομίλου, κάτι που σημαίνει πως η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Punto.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η «κοινή πλατφόρμα» στην οποία αναφέρονται οι άνθρωποι του υπερομίλου δεν είναι άλλη από την CMP, που χρησιμοποιείται ήδη στα Peugeot 208 & 2008, Opel Corsa & Mokka, Citroen C4 και στο DS3 Crossback. Ήδη μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μια αναβαθμισμένη εκδοχή της.

Κρίνοντας από τα επερχόμενα λανσαρίσματα του ομίλου Stellantis, το νέο σούπερ μίνι της Fiat θα λανσαριστεί το 2023 με υβριδικά και ήπια υβριδικά σύνολα, ενώ πιθανώς να δούμε και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση από το 2024, όποτε περιμένουμε και την νέα γενιά της Lancia Ypsilon.

Η Fiat ανέκαθεν ξεχώριζε για τα μοντέλα πόλης που κατασκεύαζε, που αγαπήθηκαν όσο λίγα και πουλούσαν σαν ζεστό ψωμάκι. Μην ξεχνάμε ότι τα υπάρχοντα 500 & Panda  αποτελούν τα δύο σημαντικότερα μοντέλα των Ιταλών και συνεχίζουν να κάνουν εξαιρετικές πωλήσεις.

Θυμίζουμε ότι τo 2018, 25 χρόνια μετά το πρώτο Punto και 13 μετά το πρώτο Grande Punto, έκλεισε ο κύκλος ενός από τα σημαντικότερα ιταλικά μοντέλα των τελευταίων 30 ετών με συνέπεια η Fiat να μείνει χωρίς κάποιο αντιπρόσωπο στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, ένα πεδίο στο οποίο κυριαρχούσε για δεκατίες χάρη στο προαναφερθέν Punto αλλά και το Uno.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw