Ιδού το πρωτότυπο Ford Bronco R.

Η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το αγωνιστικό Bronco R είναι μία τροποποιημένη έκδοση της αρχιτεκτονικής T6.

Το Ford Bronco R πάει στο Baja 1000

2.459 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2019)

Το νέο Ford Bronco δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, ωστόσο η μάρκα έδωσε μία πρώτη ιδέα του μοντέλου αποκαλύπτοντας την αγωνιστική εκδοχή του. Ο λόγος για το πρωτότυπο Ford Bronco R.


Σχεδιασμένο για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της νίκης του Rod Hall στομ αγώνα Baja 1000, το Bronco R υποδεικνύει κατά κάποιο τρόπο το επερχόμενο μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη. Το πρωτότυπο αναπτύχθηκε από τη Ford Performance σε συνεργασία με την Geiser Bros Design and Development καθώς και τον πρωταθλητή του Baja 1000 Trophy Truck, Cameron Steele.
 
Στο εμπρόσθιο μέρος η μάσκα του μοντέλου φέρει την ονομασία του Bronco. Το εν λόγω στοιχείο δεν αποκλείεται να το βρούμε και στο κανονικό μοντέλο παραγωγής, δε θα συμβεί όμως το ίδιο με LED βοηθητικά φώτα της γρίλιας που προορίζονται μόνο για την αγωνιστική του εκδοχή. Προχωρώντας προς τα πίσω, μπορούμε να δούμε το αμάξωμα με τα μεγάλα φτερά, αλλά και τη σχεδόν επίπεδη οροφή.
 
¶λλα σημαντικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση 356 χιλιοστών, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ανάρτηση πολλαπλών (5) συνδέσμων 457 χιλιοστών, η οποία είναι βασισμένη στην εργοστασιακή, όμως έχει δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Το μοντέλο έχει επίσης προσαρμοσμένες μπουκάλες Fox και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών συνδυασμένες με ελαστικά BFGoodrich.
 
Η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το αγωνιστικό Bronco R είναι μία τροποποιημένη έκδοση της αρχιτεκτονικής T6, η οποία θα στηρίξει και το μοντέλο παραγωγής. Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται επίσης και στο Ranger, ενώ επιβεβαίωσε πως το πρωτότυπο θα ανταγωνιστεί στο φετινό Baja 1000 όπου μπορούν να δοκιμάσουν την ανθεκτικότητα και την ικανότητά του.
  

PEUGEOT NEW EVANS
4green