To Ford Focus ανανεώθηκε. Άλλαξε αρκετά;
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Ford Focus ανανεώθηκε. Άλλαξε αρκετά;

16.988 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2021)

To Ford Focus ανανεώθηκε πρόσφατα και έχει πλέον στην φαρέτρα του νέα όπλα, όπως LED φώτα σε όλες τις εκδόσεις, ήπια υβριδικούς κινητήρες και 13,2 ιντσών οθόνη στο εσωτερικό.

Τα μικρομεσαία αποτελούν ακόμη μια λογική και ασφαλής επιλογή για τους οικογενειάρχες που δεν θέλουν να ακολουθήσουν τη μόδα και να επενδύσουν σε κάποιο SUV. Για να κρατήσει το Focus ανταγωνιστικό στην σημαντική αυτή κατηγορία, η Ford προχώρησε πρόσφατα στην παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης του μοντέλου, προχωρώντας σε σημαντικές αναβαθμίσεις σε κάθε τομέα. Πάμε να δούμε πού και πόσο άλλαξε το αυτοκίνητο μετά το φρεσκάρισμά του:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Πιο κομψό με LED φώτα από την «βασική»

Το ανανεωμένο Focus είναι πλέον πιο κομψό καθώς το καπό του αυξάνει το ύψος του ρύγχους και εξοπλίζεται με νέα φωτιστικά σώματα LED με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης σε όλες τις εκδόσεις. Πίσω,οι 5θυρες εκδόσεις και τα wagon μοντέλα έχουν πλέον σκουρόχρωμα φώτα LED με νέο μοτίβο που δίνουν premium αίσθηση. Τέλος, το έμβλημα της φίρμας είναι πλέον πάνω στην γρίλια και όχι στο χείλος του καπό.

Οι εκδόσεις Connected και Titanium έχουν φαρδιά άνω μάσκα με γυαλιστερό χρωμιωμένο πλαίσιο, που διαφοροποιείται με τις έντονες οριζόντιες μπάρες και συνδυάζεται με στραμμένους προς τα κάτω πλαϊνούς αεραγωγούς που αναδύονται από την κάτω μάσκα, η Active έχει περισσότερα crossover χαρακτηριστικά που κάνουν πιο περιπετειώδη την σχεδίαση του Focus, ενώ η ST-Line εξοπλίζεται με τραπεζοειδή άνω μάσκα με μοναδικές αναλογίες και γυαλιστερή, μαύρη κυψελοειδή σχεδίαση, σε συνδυασμό με φαρδύτερους πλαϊνούς αεραγωγούς και πιο βαθιά κάτω μάσκα. Η έκδοση ST-Line προσφέρει επίσης πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτη και διακριτική πίσω αεροτομή. Τέλος, η Vignale περιλαμβάνει σατινέ φινίρισμα για την άνω μάσκα και τους πλαϊνούς αεραγωγούς, αντί του χρώματος του αμαξώματος, καθώς και αποκλειστικά σχέδια σε ζάντες.

Εσωτερικό: H oθόνη των 13,2 ιντσών κλέβει την παράσταση

Τo Focus εξοπλίζεται με το νέο σύστημα infotainment SYNC 4 που μπορεί και μαθαίνει την συμπεριφορά και τις προτιμήσεις του οδηγού, το οποίο και υποστηρίζεται πλέον από μια ολοκαίνουρια 13,2 ιντσών οθόνη αφής. Η νέα οθόνη αφής περιλαμβάνει επίσης χειριστήρια για λειτουργίες όπως η θέρμανση και ο εξαερισμός που μέχρι πρότινος ενεργοποιούνταν με φυσικά κουμπιά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πιο απέριττης και μινιμαλιστικής κεντρικής κονσόλας. To Focus εξοπλίζεται επίσης  για πρώτη φορά με σύστημα Blind Sport Assist που προειδοποιεί τον οδηγό, εάν έρχονται πίσω του αυτοκίνητα και διορθώνει την πορεία του οχήματος, σε περίπτωση που ο οδηγός πρόκειται να συγκρουστεί με άλλο όχημα, όταν προσπαθεί να αλλάξει λωρίδα. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center