To στρατιωτικό Gladiator.

H «πολιτική» έκδοση.

To Gladiator στα «χακί»

2.284 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2019)

To pick-up της Jeep μπορεί να παρουσιάστηκε πρόσφατα αλλά ήδη ήρθε στο φως η στρατιωτική του έκδοση σε μορφή concept.


Την «χακί» έκδοση του ολοκαίνουριου Gladiator παρουσίασε η εταιρεία AM General σε εκδήλωση που έγινε χτες από τον Αμερικανικό Στρατό. Η έκδοση αυτή έχει την ονομασία «Extreme Military-Grade Truck (XMT)» και αποτελεί μια μνεία στις ρίζες της Jeep, πριν αυτή στρέψει την προσοχή της στην κατασκευή «πολιτικών» αυτοκινήτων.

Ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει δεν έχουν γνωστοποιηθεί, ωστόσο αναφέρεται πως έχουν βελτιωθεί οι ικανότητες του pick-up και η δυνατότητα του να ανταπεξέρχεται σε off-road διαδρομές.

Από την φωτογραφία που έχει έρθει στο φως φαίνεται πως το Gladiator εξοπλίζεται τώρα με νέο προφυλακτήρα, ειδικές πόρτες, μοναδικά καθίσματα με ζώνες για μεγαλύτερη ασφάλεια, καινούριους καθρέπτες και νέες ζάντες με BFGoodrich ελαστικά. Ο επικεφαλής της Jeep στη Βόρεια Αμερική, κ. Jim Morrison δήλωσε από την πλευρά του πως το Gladiator είναι «η τέλεια υποδομή για ένα πολύ ικανό στρατιωτικό όχημα».
Το αυτοκίνητο που βλέπετε στην εικόνα είναι αυτή στιγμή ένα concept αλλά οι εταιρείες που εργάστηκαν πάνω του διέρρεαν πως το μοντέλο θα μπορούσε να μπει σε παραγωγή στο δεύτερο μισό του 2020, όταν η Jeep θα προσφέρει στο Gladiator τον V6 Ecodiesel 3,0 λίτρων με απόδοση 264 άλογα και 599 Nm ροπής.

Ανάλογα την έκδοση, το νέο Gladiator έχει την δυνατότητα να εξοπλίζεται με πολλά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας. Μερικά από αυτά είναι τα συστήματα τετρακίνησης Command-Trac και Rock-Trac, Τrac-Lok διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ανίχνευση εμποδίων σε τυφλά σημεία, εμπρός κάμερα, κάμερα οπισθοπορείας, προσαρμοζόμενο cruise control και πολλά άλλα.
 

Hyundai
vw