Το Golf 9ης γενιάς θα έρθει ως ηλεκτρικό και με το όνομα ID.Golf

Το Golf 9ης γενιάς θα έρθει ως ηλεκτρικό και με το όνομα ID.Golf

3.001 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2022)

Η έλευση της νέας, 9ης γενιάς του Volkswagen Golf επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη μάρκα, τονίζοντας πως θα είναι ελαφρώς μικρότερο από το ηλεκτρικό ID.3, όντας τοποθετημένο κάτω από το χωρίς ρύπους μοντέλο στην γκάμα της φίρμας!

Το Golf ποτέ δεν πεθαίνει

Τον περασμένο Αύγουστο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Thomas Schäfer είχε σημειώσει πως το αυξανόμενο κόστος ανάπτυξης νέων κινητήρων καύσης καθιστά αβέβαιο το μέλλον του Golf, σε ότι αφορά μία νέα γενιά. Μάλιστα είχε προσθέσει πως η απόφαση θα ληφθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Φτάνοντας στο σήμερα, η απόφαση πάρθηκε και το Golf 9ης γενιάς αναμένεται να βγει κανονικά από τη γραμμή παραγωγής του γερμανικού «κολοσσού», ωστόσο θα προσφέρεται ως αμιγώς ηλεκτρικό!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το ανακοίνωσε ο επικεφαλής της VW

Η είδηση αυτή έρχεται από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκεί υψηλόβαθμά στελέχη της VW μίλησαν σε εκπροσώπους του Τύπου, επιβεβαιώνοντας πως το Golf θα παραχθεί και σε 9η γενιά. Μιλώντας για αυτό ο Thomas Schäfer είπε: «Δεν θα αφήναμε το όνομα του Golf, σε καμία περίπτωση. Έχουμε εμβληματικές επωνυμίες, Golf και GTI. Θα ήταν τρελό να τα αφήσουμε να πεθάνουν».

Μικρότερο από το ID.3

Τώρα σε ότι αφορά το που θα χωρέσει το νέο Golf στην γκάμα της VW από τη στιγμή που υπάρχει το ανάλογο σε μέγεθος ηλεκτρικό ID.3, o Schäfer ξεκαθάρισε τα πράγματα. Αρχικά σημείωσε πως το ID.3 δεν είναι ο αντικαταστάτης του Golf, αλλά το χαρακτήρισε περισσότερο ως «Golf Plus», δηλαδή τη μίνι βαν έκδοση του Golf που πωλήθηκε από το 2004 έως το 2014, όντας τοποθετημένο κάτω από το Touran. Παράλληλα είπε ότι το επόμενης γενιάς Golf θα είναι μικρότερο από το ID.3, που σημαίνει ότι θα τοποθετηθεί πάνω από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης ID.2 αλλά κάτω από το ID.3 επόμενης γενιάς.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
vw