6 φωτογραφίες »

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο για το Le Mans.

Το Hypercar της ByKolles για το Le Mans

2.912 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2021)

Λίγο μετά την Toyota και την Peugeot, ακόμα ένας διεκδικητής της κατηγορίας Hypercar του Le Mans αποκάλυψε το αγωνιστικό του αυτοκίνητο. Ο λόγος για την ByKolles Racing, που παράλληλα έκανε και την παρουσίαση της οδικής έκδοσης του μοντέλου.


Έχοντας το όνομα PMC Project, το hypercar της ByKolles Racing δεν θα διαγωνιστεί μόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, αλλά θα δημιουργήσει και παραλλαγές για το δρόμο αλλά και για την πίστα, σε διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές που έχει η αγωνιστική έκδοση του πρωταθλήματος αντοχής.
 
Η ισχύς του αγωνιστικού αυτοκινήτου θα προέρχεται από έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα που θα προσφέρει 700 ίππους, σε αντίθεση με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των Peugeot και Toyota που διαθέτουν υβριδικά συστήματα κίνησης. Το βάρος του PMC Project ανέρχεται στα 1.039 κιλά.
 
Όπως ανακοίνωσε η ομάδα, η έκδοση του μοντέλου για την πίστα θα συνεχίσει να εξοπλίζεται από τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα του αυτοκινήτου για το Le Mans, όμως η ισχύς της θα μειωθεί στους 650 ίππους, ενώ το οδικό μοντέλο θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα παράλληλα με το V8 για απόδοση 1.000 αλόγων. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου θα μπορεί να λειτουργεί με βιοκαύσιμα ενώ το βάρος του θα είναι περίπου στα 1.000 κιλά.
 
Οι εικόνες των τριών παραλλαγών δείχνουν ότι και τα τρία αυτοκίνητα θα μοιάζουν αρκετά, όμως το οδικό μοντέλο στο εσωτερικό του θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα ή δύο επιπλέον καθίσματα, σε αντίθεση με τις άλλες δύο παραλλαγές που θα έχουν μόνο ένα κάθισμα.   

NEO TRAFIC
moto