Το νέο πρωτότυπο παρουσιάστηκε πέρυσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το Hyundai 45 concept στο «πιάτο» σας (+vid)

1.980 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2020)

Ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Hyundai, SangYup Lee βρέθηκε δίπλα στο ηλεκτρικό πρωτότυπο 45 της κορεατικής μάρκας και μέσω ενός βίντεο μας σύστησε με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα concept που ετοιμάζεται να γίνει μοντέλο παραγωγής.


Το νέο πρωτότυπο παρουσιάστηκε πέρυσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, για να συμβολίσει τα 45 χρόνια από την παρουσίαση του Pony Coupe Concept το οποίο παρουσιάστηκε το 1974 και χάρισε έμπνευση για το σχεδιασμό του. Παράλληλα όμως το concept 45 δημιουργήθηκε για να προοιωνίσει τη νέα σχεδιαστική εποχή των αυτοκινήτων της Hyundai με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση, τις αυτόνομες τεχνολογίες και τον έξυπνο σχεδιασμό.
 
Ένα ακόμα στοιχείο που αναφέρει και ο Lee στο βίντεο, είναι το γεγονός πως οι γωνίες στους προβόλους σχηματίζουν γωνία 45 μοιρών δίνοντας μια σιλουέτα σε σχήμα διαμαντιού που προάγει περαιτέρω την κατεύθυνση σχεδιασμού των μελλοντικών μοντέλων EV. 
 
Οι μοναδικές διπλές συρόμενες πόρτες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, καθώς ανοίγουν προς τα εμπρός και πίσω για να αποκαλύψουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Η ειδική πλατφόρμα που βασίζεται το τετράθυρο ηλεκτρικό κουπέ, βοηθά τους σχεδιαστές να δώσουν στους επιβάτες το μάξιμουμ του εσωτερικού χώρου, κάνοντας έτσι την καμπίνα όσο πιο άνετη γίνεται. Αξίζει να σημειωθεί πως για τη μεγιστοποίηση των χώρων οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί εμπρός και πίσω, χωρίς να επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό το πάτωμα της καμπίνας.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως το μοντέλο παραγωγής που είναι βασισμένο στο concept 45 συνεχίζει να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης μέχρι να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, πιθανότατα στις αρχές του 2021.
 

Toyota
moto