Στην εικόνα βλέπετε την πρόταση ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή αναφορικά με το επερχόμενο Kia Ceed Crossover.

To νέο Kia Ceed σε Crossover;

23.342 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2019)

Στην εξέλιξη του Kia Ceed Crossover συνεχίζει να εργάζεται η κορεατική μάρκα, το οποίο αναμένεται να προστεθεί στη γκάμα της οικογένειας των μοντέλων Ceed.

Το νέο μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στο αρχικό Ceed, δεν έχει λάβει ακόμα την επίσημη ονομασία του, ωστόσο έχει σχηματιστεί έντονη φημολογία γύρω από την ονομασία XCeed. Το εν λόγω μοντέλο θα τοποθετηθεί μεταξύ του Stonic και του Sportage στη γκάμα των SUV της μάρκας, με σκοπό να καλύψει το κενό ανάμεσά σε αυτά. Παλαιότερα, είδαμε μερικές κατασκοπευτικές εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης στο δρόμο και, σήμερα, ήρθε η ώρα για την πρώτη ψηφιακή πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή για το πως θα δείχνει το επερχόμενο crossover της κορεάτικης φίρμας.
 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει και τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το αυτοκίνητο θα έχει παρόμοια φωτιστικά σώματα με τα υπόλοιπα «αδέλφια» του, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός θα αντλεί στοιχεία από το Ceed και τα υπόλοιπα SUV της φίρμας, με τους Κορεάτες να ελπίζουν πως κάτι τέτοιο θα ωφελήσει τη δυναμική του στο δρόμο. Η «μύτη της τίγρης» θα είναι παρούσα στο εμπρόσθιο μέρος, ενώ στην οροφή θα είναι εγκατεστημένες οι απαραίτητες ράγες. Στο εσωτερικό η κεντρική κονσόλα θα είναι προσανατολισμένη στον οδηγό, ενώ η οθόνη αφής που θα φιλοξένει στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης είναι δεδομένη.
 
 
Όταν το Kia Ceed crossover ξεκινήσει την πορεία του στις αγορές της Ευρώπης θα μπει απέναντι από μοντέλα όπως το Ford Focus Active, το Subaru XV αλλά και το VW Golf Alltrack όταν κυκλοφορήσει στη «γηραιά ήπειρο» στα τέλη του 2019. Όπως τα περισσότερα μοντέλα της Kia έτσι και αυτό θα προσπαθήσει να δελεάσει τους αγοραστές υιοθετώντας μία προσέγγιση «all-in-one», ενώ λέγεται πως το ευρύχωρο εσωτερικό με την ικανότητα να κινείται καλά σε παραπάνω από μία επιφάνειες χάρη στην υψηλότερη απόσταση από το έδαφος θα είναι τα ατού του.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα οι υπερτροφοδοτούμενες μονάδες βενζίνης και ντίζελ του Ceed θα υιοθετηθούν και από το crossover, ενώ δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμα εάν η Kia θα προσφέρει σύστημα τετρακίνησης. 

Τέλος, σημειώνουμε πως, η περιπετειώδης εκδοχή του Ceed αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ το λανσάρισμά του στις αγορές της Ευρώπης υπολογίζεται στις αρχές του 2020.

Toyota
moto