Το Land Rover Defender έγινε το best-seller της JLR

Το Land Rover Defender έγινε το best-seller της JLR

2.060 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2021)

Το Land Rover Defender έγινε το κορυφαίο σε πωλήσεις όχημα της Jaguar Land Rover για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Ιστορική πρωτιά στις τάξεις της Jaguar Land Rover πέτυχε το Land Rover Defender, το οποίο κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου τους 2021 κατάφερε να πουλήσει τις περισσότερες μονάδες από κάθε άλλο μοντέλο της JLR.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Πρώτο το τρίτο τρίμηνο του έτους

Συγκεκριμένα η JLR πούλησε 16.725 Defender το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 70% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Έτσι το Defender κατάφερε να γίνει το best-seller του Ομίλου αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Range Rover Evoque, που «έγραψε» 12.613 πωλήσεις. Μάλιστα με αυτή του την επίδοση το Defender είναι πλέον το best-seller της μάρκας από την αρχή του έτους έως και σήμερα με συνολικές πωλήσεις 50.882.
 

Στην πρώτη θέση της JLR από την αρχή του έτους

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της JLR, Adrian Mardell, η Land Rover θα μπορούσε να είχε πουλήσει περισσότερα Defender, ωστόσο έπεσε θύμα της κρίσης που υπάρχει στα μικροτσίπ. Μάλιστα υπογράμμισε πως από 128.000 παραγγελίες για τα μοντέλα JLR, οι 34.000 ήταν για Defender. Όπως και να χει οι JLR δεν κατάφερε να αποφύγει τις επιπτώσεις της έλλειψης μικροτσίπ αφού οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 18% σε (92.710 μονάδες) το τελευταίο τρίμηνο. Από κει και πέρα το Land Rover Discovery Sport ήταν τρίτο σε πωλήσεις για την JLR.    
 

Μειώθηκαν οι πωλήσεις της Jaguar

Σε ότι αφορά τη μάρκα της Jaguar, οι πωλήσεις της μειώθηκαν 30 τοις εκατό, στις 19.248 μονάδες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με το SUV, F-Pace να είναι το best-seller με 6.149 μονάδες.

Ιστορική πρωτιά για το Land Rover Defender.
-Έγινε το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της JLR το 3ο τρίμηνο του έτους αλλά και εντός του 2021.
-Από τις 128.000 παραγγελίες στην JLR οι 34.000 ήταν για Defender
Θα έχει ανάλογη συνέχεια το βρετανικό SUV ή θα υποχωρήσει;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
moto