Το ηλεκτρικό crossover της Mazda διέρρευσε σε μορφή πρωτότυπου.

Το MX-30 Concept δείχνει το ηλεκτρικό Mazda

3.832 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2019)

Το ηλεκτρικό crossover της Mazda διέρρευσε σε μορφή πρωτότυπου λίγες μόλις ώρες πριν κάνει την επίσημη αποκάλυψή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

 
Αν και μέχρι στιγμής υπήρχαν μόνο τα επίσημα teaser της Mazda, τα οποία φυσικά δεν ήταν καθόλου αποκαλυπτικά, σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε μία πολύ καλή «γεύση» του χωρίς ρύπους νέου μοντέλου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
 
Η εικόνα που βλέπουμε προέρχεται από το εξώφυλλο του περιοδικού Car Top της Ιαπωνίας και αναφέρει το μοντέλο ως MX-30 Concept. Η εικόνα παρουσιάζει ένα κουπέ crossover με μικρές πίσω πόρτες, οι οποίες μας φέρνουν στη μνήμη μας εκείνες του RX-8. Οι λαβές των πίσω θυρών, που είναι και το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, δεν είναι ορατές και πιθανόν να απαιτούν πρώτα να ανοίξουν οι μπροστινές πόρτες για να επιτρέψουν την πρόσβαση στο εσωτερικό.
 
Μία ακόμα ενδιαφέρουσα σχεδιαστική λεπτομέρεια συναντούμε στη γρίλια της μάσκας, η οποία είναι πιο μέσα από το άκρο του καπό, που προεξέχει δημιουργώντας κάτι στα στέγη στο λογότυπο της εταιρείας. Τα φωτιστικά σώματα του εμπρόσθιου μέρους φαίνεται πως έχουν κοινά στοιχεία με εκείνα του CX-30, ενώ αν και δεν έχουμε εικόνα από το πίσω μέρος είναι αρκετά σαφές πως τα πίσω φώτα έχουν τρισδιάστατο σχήμα, καθώς εκτείνονται πέρα από το αμάξωμα.
 
Θυμίζουμε πως το μοντέλο παραγωγής που θα βασιστεί στο MX-30 Concept θα πατήσει σε νέα πλατφόρμα και μέσω του ηλεκτρικού μοτέρ θα έχει την ισχύ 143 ίππων και 265 Nm ροπής, προερχόμενα από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh.
 
Περισσότερα στις 23 Οκτωβρίου, όταν και θα αποκαλυφθεί το μοντέλο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.     

Toyota
test center