3 φωτογραφίες »

O V8 twin-turbo κινητήρας χωρητικότητας 4,0 λίτρων έχει αναβαθμιστεί στους 740 ίππους και τα 920 Νm ροπής.

Το RS6-R της ABT

3.026 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2020)

Εάν οι φίλοι της Audi ερωτεύτηκαν το νέο RS6 Avant, το πακέτο της ΑΒΤ για το γρήγορο wagon θα τους ξετρελάνει. Γνωρίστε το στο video.


Λίγες μέρες αφότου η ABT παρουσίασε το κορυφαίο βελτιωτικό της πακέτο για το Audi RS7 με την ονομασία RS7-R, η εταιρεία έκανε το ίδιο για το γρηγορότερο wagon στην γκάμα της μάρκας, το Audi RS6 Avant.

Σε αντίθεση με το RS7-R που έλαβε νέο χρώμα στην εξωτερική του εμφάνιση μέσω της τεχνικής του wrapping, η ABT δεν υιοθέτησε την ίδια πρακτική για το RS6-R. Πάρα ταύτα, το νέο του λουκ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα χάρη σε μια σειρά από προσθήκες όπως ο ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας που περιλαμβάνει ανθρακονημάτινο διαχύτη και επιπρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα. Στρέφοντας το βλέμμα στο πλάι και στο πίσω μέρος, το RS6-R εξοπλίζεται με νέες θήκες ανθρακόνημα, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή στο τέλος της οροφής, νέες 22άρες ζάντες και νέο πίσω διαχύτη.

Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο, ο V8 twin-turbo κινητήρας χωρητικότητας 4,0 λίτρων έχει αναβαθμιστεί στους 740 ίππους και τα 920 Νm ροπής, μια αύξηση ιδιαίτερα σημαντική, αφού το εργοστασιακό αποδίδει 600 άλογα και 800 Nm ροπής. Λογικό ήταν λοιπόν, το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να γίνεται τώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα (από 3,6 δλ.). Για να πετύχει αυτή την αύξηση στην ισχύ η ABT κάνει λόγο πως εγκατέστησε νέα turbo, ΑΒΤ intercooler, νέο πρόγραμμα στον εγκέφαλο του κινητήρα και νέο σύστημα εξάτμισης.

Συνολικά, θα κατασκευαστούν μόνο 125 RS6-R με την τιμή του πακέτου να είναι 69.700 ευρώ (δεν περιλαμβάνεται φυσικά το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου από την Audi).
 

Toyota
test center